Päivitetty 23.09.2021

Kotia etsivä koira: ADIS, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 2014 - 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
23.9.2021
Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Hurmaavan Adiksen Mihai löysi kadulta jo neljä vuotta sitten, eli vuonna 2017. Jossain vaiheessa elämässään Adis on joutunut jonkinlaiseen haveriin ja Adiksen toinen takajalka on tuolloin murtunut. Murtunut jalka on parantunut, eikä Adiksen vammasta tietäisi mitään pelkän liikkumisen tai jalkojen ulkomuodon perusteella, päinvastoin Adis juoksee kuin tuulispää ja nostaa jalkoja reippaasti ja normaalisti, mutta koska emme tiedä miten vammaa on aikoinaan hoidettu, emmekä osaa sanoa miten vamma saattaa myöhemmin vaikuttaa Adiksen elämässä, Adis etsii kotia erityisadoptiokoirana.

Riemukas ja elämäniloinen Adis on kovin reipas ja sosiaalinen tyyppi. Jopa vieraat ihmiset saavat Adiksen silminnähden ilahtumaan saapuessaan sitä tapaamaan. On selvää, että Adis on kovin perso herkuille, se on nimittäin aivan hillittömän lihava sen lisäksi, että selvästi on vierailijoidenkin namusten perään. Adis asuu yksin, mutta tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen kulkiessaan vapaana muiden koirien lomassa tarhan sisäpihalla. Vaikka näin pulskan koiran nähdessään ei ehkä uskoisi, mutta Adis on hyvin aktiivinen koira ja nauttii saadessaan liikkua ja puuhata.

Adis etsii ymmärtäväistä ja sitoutuvaista kotia, joka on valmis ottamaa Adiksen perheenjäsenekseen huolimatta vanhasta vammasta. Tuleva koti sitoutuu hoitamaan vammasta aiheutuvia vaivoja ja ymmärtää, että eritoten koiran vanhetessa vamma saattaa alkaa vaivata. Adiksen kaltaisen koiran kohdalla on hyvä harkita säännöllisiä fysioterapia/ostepatiakäyntejä. Ensisijaisen tärkeää on, että Adis laihtuu merkittävästi, sillä ylipaino kuormittaa Adiksen raajoja ja niveliä aivan liikaa. Adis on reipas ja kiva koira, jonka voisi ajatella sopivan monenkinlaiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi, kunhan perhe on kärsivällinen ja lempeä ja kohtelee Adista koiralähtöisyyden periaatteella

Adis on 50 cm korkea ja erittäin tuhdissa kunnossa, jopa 30 kiloa painava. Adiksella on hyvin paljon hammaskiveä, joten hammasremppa on hyvä ottaa asiaksi Suomessa melko pian.

Päivitykset
23.9.2021
Adis on nyt Kulkurien adoptio-ohjelmassa! Onnea kodinetsintään, Adis!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Adis saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti. Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa