Päivitetty 19.10.2014

Kodin saanut kissa: AGNES


Agnes
AGNES

* n.4 kk

* naaras

* Tallinna, Viro

 

Huolehtivaa ja rakastavaa loppuelämänkotia etsii kolme pientä kissanpentua. Sisaruksia on yhteensä viisi, mutta kaksi pennuista, Frans ja Aada, ovat jo matkannut omiin koteihinsa. Pentujen emo löytyi Tallinnan keskikaupungista hylättynä ja hoitoon pääsystä seuraavana päivänä se synnytti pentueen. Pienokaiset olivat onnekkaita ja ovat saaneet alusta pitäen hyvää ruokaa ja matolääkitykset. Ne ovat olleet terveitä, turkki kiiltää ja vatsan toiminta on kunnossa. Ja nyt ne ovat rokotettuina valmiita uusiin koteihin. Pennut ovat Helsingissä kotihoidossa.

Agnes on siskojaan hieman arempi pikkuneiti. Se saattaa aluksi jännittää uusia asioita, mutta sopeutuu kuitenkin ajan kanssa. Kissakavereille Agnes voi aluksi vähän sähistä, mutta se kuitenkin tykkää puuhastella ja leikkiä toisten kissojen kanssa. Myös ihmisten kanssa Agnes uskaltautuu leikkiin ja leikin lomassa neitiä pääsee myös silittämään. Agnesille etsitään ensisijaisesti kotia, jossa on rohkea ja kiltti leikkikaveri odottamassa.

Astrid oli viisipentuisen lauman pahnanpohjimmaisia ja oli sijoitukseen tullessaan todella arka. Astridin rohkeus on kuitenkin kasvanut ja enää Astrid ei lähde karkuun ohikävellessä. Ihmisiin Astrid ei kuitenkaan vielä täysin luota muuta kuin ruoka-aikaan, jolloin Astrid ilmaisee itseään kovaäänisestikin. Rapsutuksista ja silityksistä Astrid ei ainakaan vielä ole tottunut välittämään ja silloin harvoin kun Astridia pääsee rapsuttamaan, hän ei jaksa kovin pitkään rapsutuksiin keskittyä. Vaikka Astrid on ujo, hän on erittäin utelias ja seurailee mielellään ihmisten tekemisiä sivusta. Astrid tulee kuitenkin yöllä jalkoihin nukkumaan ja pieni kehräyskin saattaa tuolloin neidistä irrota. Astridille olisi hyvä olla uudessa kodissa kaveriksi toinen kissa, joka toimisi pienenä turvana uudessa ympäristössä. Astrid on kohtalaisen itsenäinen kissa, joka pitää toisista kissoista – omia leikkejä Astrid keksii pitkin päivää, mutta siskon ja muiden hoitokodin kissojen kanssa ravaaminen on lempihommaa.

Abigail oli ujohko tyttönen mennessään kotihoitoon elokuun lopussa. Tuolloin Abigailia sai hädintuskin rapsutettua korvan takaa. Vähitellen Abigail alkoi kerätä rohkeutta veljensä vanavedessä ja luottamus ihmisiin nousi selvästi. Reilussa kuukaudessa Abigailista on kehkeytynyt sosiaalinen ja reipas neitonen, joka ei tunnu saavan rapsutuksista ja silittelyistä tarpeekseen. Abigail tulee mielellään syliin rapsuteltavaksi ja yöllä viereen nukkumaan, ensin pyörittyään hetkisen rapsutuksia kerjäten ja kehräillen nukkumaanmenijän päällä. Abigail tulee hyvin toimeen toisten kissojen kanssa, mutta pärjäisi varmaan ainoanakin kissana uudessa kodissa. Abigail on mestari leluhiirien pyydystämisessä ja saalista pitää tietysti suojella murisemalla kaikille. Välillä taas pidetään kunnosta huolta siskon kanssa kirmailemalla ja painimalla.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Varaajana toimi Mari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.