Kodin saanut koira: ZINA A

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Zina löydettäessä 1.10.2014

Zina löydettäessä 1.10.2014

ZINA

* arvioitu syntymäaika 3/2014

* narttu

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

20.10.2014

Romaniassa hylätään koiria koko ajan: pentuja, nuoria, vanhoja, terveitä ja sairaita.. Ja joka puolelle. Tuolla tarkoitus todellakin pyhittää keinot. Kun koirasta halutaan päästä eroon, tehdään se keinolla millä hyvänsä. Näistä hylätyistä ja pois ajetuista onnekkaimmat päätyvät eläinsuojelijoiden luo turvaan. Anda ja Alina Murgu löysivät tämän pikkuisen kaunottaren ajomatkallaan Bucharestiin. Zina kökötti yksinään tien reunassa, roskien keskellä.

Zina on noin 6-7 kuukauden ikäinen ja 4,5-5 kiloinen chihu-mix tyttö, jonka arvioitu aikuispaino on noin 6kg. Luonteeltaan tämä pikkuinen “possumassu” on todella hellyyttävä ja sosiaalinen, iloinen ja leikkisä, muttei yliaktiivinen pentu. Zina tulee erinomaisesti juttuun toisten koirien ja kissojenkin kanssa. Tyttösen luonnetta kuvaa hyvin sana “kohtelias” eikä se hauku turhia.

26.11.2014

Zina on varattu omaan kotiin ! 🙂

7.12.2014
Tyttönen matkusti uuteen kotiinsa 🙂

Suloisiin koirakohtaloihin tutustuessa saatat huomata merkkejä koirakuumeesta. Muistathan kuitenkin, että koiran hankintaa ei pidä tehdä harkitsematta asiaa perinpohjaisesti. Adoptioon liittyviä asioita on hyvä käydä läpi kerran jos vielä toisenkin ja monelta eri kantilta. Lemmikkiin tulee sitoutua jopa 15 vuodeksi eteenpäin ja esimerkiksi allergiatestit on hyvä tehdä koko perheelle ennen kuin koiran hankintaa alkaa edes suunnitella.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Kodin löytämisessä avusti Lilli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: