Päivitetty 28.07.2021

Kodin saanut koira: AIKA, ERITYSADOPTIO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
15.01.2020
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran ja muutaman kissan päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Myös herttainen Aika asustaa Carpen tarhalla. Se on pikkupentuna jäänyt auton alle ja sen molemmat takajalat on leikattu yli vuosi sitten. Aikan toi tarhalle yksityinen mies, joka oli löytänyt ja hoidattanut sen. Tämä mies sittemmin hävisi. Aika liikkuu hyvin ja se ei vaikuta kipeältä, mutta välillä sen takapää vaikuttaisi oleva jäykkä. Paikallisen eläinlääkärin mukaan se on parantunut todella hyvin ja suomalaisen ortopedin lausunnon mukaan reisiluut on kiertyneet luutumisen aikana, joka voi vaikeuttaa kävelyä, mutta todennäköisesti koira pystyy elämään jaloilla kivutonta elämää.

Upea kaunotar Aika asuu tarhalla yksin, sillä se ruoka sille tärkeä resurssi, mitä se puolustaa. Muilta osin Aika tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se ei hauku tarhalla, mutta käytös voi tottakai muuttua kotiutumisen myötä.

Vieraan ihmisen kanssa Aika tarvitsee kärsivällisyyttä ja se ei selvästi pidä siitä, että ihminen lähestyy suoraa. Aikalle on tärkeää että se saa tehdä aloitteen lähestymisestä ja tutustumisesta itse. Aika on nameista hyvin kiinnostunut ja niiden avulla se motivoituu tekemään enemmänkin tuttavuutta. Se palaa uudelleen vieraan ihmisen luokse hakemaan lisää nameja. Aika antaa vieraan ihmisen rapsuttaa itseään rinnuksesta, mutta vetäytyy sitten muutaman askeleen taaksepäin.

Aika etsii rauhallista aikuiskotia. Neiti etsii kotia, jossa on osaamista ja resursseja tukea ja opastaa arkaa koiraa kotikoiran elämään.

Aika on todella kevyt rakenteinen ja hoikka, sillä on arviolta painoa noin 12 kg ja säkäkorkeutta noin 45 cm.

12.07.2021
Aika saapui Suomeen.

08.05.2021
Aika on varattu omaan kotiin!

28.03.2021
Herttainen Aika etsii rauhallista aikuiskotia, missä asuisi jo valmiiksi reipas koirakaveri. Aikan häkkikaverina on aikaisemmin asunut toinen suuri kokoinen koira, joka oli ystävällinen mutta välillä hieman hupsu. Aika söi kaiken ruuan häkistä, koska häkkikaveri Spotty aina lähti tilanteesta pois, kun Aika saapui ruuan lähelle. Aika ei ole ikinä tarhalla tapellut ruuasta. Aika voisi hyvinkin asua siis perheessä, missä on jo valmiiksi koiria ja se olisikin suotavaa, sillä reipas koirakaveri varmasti rohkaisisi Aikaa ja näyttäisi sille esimerkkiä jännittävissä tilanteissa. Aika yleisesti ottaen vain tykkää paljon ruuasta. Aika yleensä syö ruokansa hyvin nopeasti, joten sillä ei yleensä ole edes mitään mitä puolustaa. Esimerkiksi asuessaan Herra Pomelon kanssa samassa häkissä aikaisemmin, Herra Pomelo oli se joka ajoi Aikan pois ruuan luota. Aika on luonteeltaan edelleen oma itsensä, se on iloinen ja ystävällinen kaunis pieni neiti.

08.12.2020
Ihanan Aikan oman kodin etsintä jatkuu. Aika on hyvin utelias tyttö, hieman ujo, mutta yleisesti ottaen se on hyvin herttainen ja iloinen. Aika ei aluksi lähesty ihmistä, vaikka se kovasti yrittää ja osoittaa kiinnostusta. Aika suorastaan rakastaa ruokaa, mitä ei ehkä heti uskoisi, sillä se on melko laihassa kunnossa. Kun Aika huomaa ruokaa, sen unohtaa epävarmuutensa ja mitä parempaa herkkua on tarjolla, sitä nopeammin Aika tulee luokse.

15.01.2020
Aika on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aika saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Aika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aikan yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.