Päivitetty 20.01.2020

Kotia etsivä koira: AIKA, ERITYSADOPTIO


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
15.01.2020
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran ja muutaman kissan päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Myös herttainen Aika asustaa Carpen tarhalla. Se on pikkupentuna jäänyt auton alle ja sen molemmat takajalat on leikattu yli vuosi sitten. Aikan toi tarhalle yksityinen mies, joka oli löytänyt ja hoidattanut sen. Tämä mies sittemmin hävisi. Aika liikkuu hyvin ja se ei vaikuta kipeältä, mutta välillä sen takapää vaikuttaisi oleva jäykkä. Paikallisen eläinlääkärin mukaan se on parantunut todella hyvin ja suomalaisen ortopedin lausunnon mukaan reisiluut on kiertyneet luutumisen aikana, joka voi vaikeuttaa kävelyä, mutta todennäköisesti koira pystyy elämään jaloilla kivutonta elämää.

Upea kaunotar Aika asuu tarhalla yksin, sillä se ruoka sille tärkeä resurssi, mitä se puolustaa. Muilta osin Aika tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se ei hauku tarhalla, mutta käytös voi tottakai muuttua kotiutumisen myötä.

Vieraan ihmisen kanssa Aika tarvitsee kärsivällisyyttä ja se ei selvästi pidä siitä, että ihminen lähestyy suoraa. Aikalle on tärkeää että se saa tehdä aloitteen lähestymisestä ja tutustumisesta itse. Aika on nameista hyvin kiinnostunut ja niiden avulla se motivoituu tekemään enemmänkin tuttavuutta. Se palaa uudelleen vieraan ihmisen luokse hakemaan lisää nameja. Aika antaa vieraan ihmisen rapsuttaa itseään rinnuksesta, mutta vetäytyy sitten muutaman askeleen taaksepäin.

Aika etsii rauhallista aikuiskotia. Neiti etsii kotia, jossa on osaamista ja resursseja tukea ja opastaa arkaa koiraa kotikoiran elämään.

Aika on todella kevyt rakenteinen ja hoikka, sillä on arviolta painoa noin 12 kg ja säkäkorkeutta noin 45 cm.

15.01.2020
Aika on lisätty adoptio-ohjelmaan.

______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aika saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Aika on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aikan yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa