Päivitetty 09.04.2014

Kodin saanut kissa: AIZA


2.2.14

AIZA

* n 1,5 v

* naaras (steriloitu)

* Tallinna, Viro.

Aizan elämä ei ole ollut helppo. Aiza päätyi laitapuolen kulkijoiden kissaksi, joka sitten tuli tiineeksi ja synnytti kolme pentua. Niistä yksi poika kuoli, mutta tytöt jäivät henkiin. Heti pian “omistajat” olivat menossa viemään perheen metsään jättääkseen heidät sinne. Irina sai tämän tietää ja kävi hakemassa Aizan ja lapset työpaikkansa parakkiin. Aiza oli todella stressaantunut ja puolusti lapsiaan kuin Leijonaemo.

Lapset kasvoivat ja koko perhe muutti sitten Irinan kotiin, missä riitti tilaa ja pennutkaan ei enää niin paljoa riivanneet emoansa kuin pienessä tilassa. Vanhemmuutensa hoidettuaan ja elämän tasaannuttua Aiza muuttui ihan eri kissaksi. Nyt Aiza pitää silityksistä ja on hellä, rauhallinen ja pitää tarkkailemisesta.

Paitsi ei suositella koirakotiin. Tottui kyllä Irinan pikkukoiraan, mutta se vaati aikaa, yrittipä alussa haastaa riitaakin sen kanssa. Kissojen kanssa ok, mutta selvästi haluaa olla kuitenkin mieluiten ainut kissa. Ei myöskään mielellään ensimmäiseksi kissaksi tai sitten on muistettava millainen alkuelämä  nuorella äidillä oli. Ymmärrettävä ja hellittävä kissa, annettava ymmärtää miten paljon elämällä olisi vielä hyvää annettavaa. Liekö siitä vanhasta elämästä muistona vielä sekin, että  Aiza nukahtaa usein istualleen. Kuin pelkäisi, että tulee äkkilähtö….

Aiza tulee kotihoitoon Helsinkiin 28.12.2013.

Kotihoidosta kuulumisia 6.1.2014: Aiza on aivan valloittava kissa! Se on sopeutunut hyvin ja nopeasti. Aiza viihtyy ihmisten seurassa ja tulee hakemaan rapsutuksia tämän tästä. Aiza on myös kovin leikkisä sekä utelias ja selvästi nauttii, kun saa jahdata sekä “saalistaa” leluja. Pari kertaa se on jopa noutanut palloa! Aiza saa päivittäin leikkihepuleita, joiden aikana se ryntäilee hurjalla vauhdilla huoneesta toiseen. Aiza on todella kiltti ja salliva, mutta tarvitsee päivän aikana myös omaa tilaa, mikä sille täytyy ehdottomasti sallia. Aiza antaa ottaa itsensä syliin, mutta ei viihdy siinä kauaa, se on erinomainen seuralainen ja kiltti tarkkailija.

2.2.2014: Aizalle kuuluu hyvää. Se nauttii saalistusleikeistä ja päiväunista.
Aiza tykkää olla seurassa ja alkaa joskus maukua vaateliaasti
jäädessään yksin, mutta rauhoittuu kuitenkin pian. Moni vieraamme on
ihmetellyt Aizan seurallisuutta. Kissa on utelias ja tarkkaavainen: se
haluaa olla mukana niin ruuanlaitossa kuin sängyn petaamisessa ja on
oppinut avaamaan ovia. Aizalla on topakan emännän piirteitä: se osaa
pitää puolensa ja näyttää, jos tarvitsee omaa tilaa. Aiza tunnistaa
oman nimensä ja tulee kutsuttaessa vauhdikkaasti paikalle. Viime
päivinä se on alkanut pitää tuttujen sylissä olemisesta ja saattaa
retkottaa rapsutettavana ja hellittävänä pitkään! Yöt Aiza nukkuu
sänkymme jalkopäässä. Aamulla herätessä kissa ryntää onnellisena
kehräten puskemaan otsaa ja nuolemaan poskia. Hellyyttävän
seurallinen kaveri!

Aiza sai oman kodin 8.4.2014.

Varaajana toimi Mari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.