Päivitetty 11.10.2015

Kodin saanut koira: AKY


Aky leivän kanssa 6/2015

Aky leivän kanssa 6/2015

AKY

* uros

* arvioitu syntymävuosi 2006-2007

* kastroitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

29.7.2015
Romaniassa on eläinten onneksi myös olemassa paikallisia eläinsuojelijoita. Nämä henkilöt tekevät yleensä kaikkensa näiden kodittomien eläinten puolesta ja he ovat valmiita asettamaan eläinten hyvinvoinnin myös monien omien tarpeidensa edelle. Kuitenkin, jos kysyt näiltä henkilöiltä, he eivät ole mielestään tehneet uhrauksia vaan vain sen mitä toivoisivat jokaisen henkilön tekevän nähdessään eläimen hädässä. Auttavan sitä eläintä.

Yksi näistä uutterista eläinsuojelijoista on Kulkurien monivuotinen yhteistyökumppani Luiza Mandru. Luiza asuu miehensä kanssa omakotitalossa, pienessä kylässä noin 45-60km Bukarestin ulkopuolella. Heidän täytyy kuitenkin rajoittaa eläinmäärää kotonaan, että ympäristö ei muutu liian stressaavaksi. Tästä johtuen osa koirista onkin hoidossa jossain toisessa hoitolassa.

Yksi näistä koirista on Aky. Aky odottaa oman kodin löytymistä Kulkurien toisen yhteistyökumppanin Onevetin klinikalla. Aky on todennäköisesti viettänyt suurimman osan elämästään kadulla ja pitänyt majaa milloin missäkin. Se on viettänyt aikaa myös ihmisten pihoilla missä sitä on satunnaisesti ruokittu. Viimeisempänä Aky asusti köyhän perheen pihalla mutta perhe päätti yhtäkkiä, että Akyn oli syytä poistua ja pysyä poissa. Näin ollen Aky löysi itsensä jälleen kerran kadulla suojaamattomana.

Aky on kastroitu uros ja iäksi on arvioitu noin 8-9-vuotta. Akylla on korkeutta suunnilleen 50-55cm ja painoa on siinä 20 kilon paikkeilla.

Aky tulee toimeen hyvin muiden koirien kanssa ja nauttii ihmisten huomiosta. Vaikka tämän charmantin vanhemman herrasmiehen turkkia ei varmaan ollu ikinä aiemmin hoidettu/ajeltu, Aky seisoi hienosti paikoillaan ja antoi Onevetin henkilökunnan tehdä tämän pakollisen toimenpiteen. Pakollinen se oli siitä syystä, että turkki oli aivan järjettömän huonossa kunnossa. Kyllähän tämä vieras toimenpide aiheutti kummastusta ja jopa hieman kauhistusta mutta Aky luotti kuitenkin siihen, että kukaan ei enää tee hänelle pahaa. Iästään huolimatta Aky on edelleen pirteä ja reipas kaveri.

26.9.2015
Ihania uutisia tälle lauantaille. Aky papparainen on varattu omaan kotiin, rakastetuksi perheenjäseneksi <3

11.10.2015
Akysta tuli Rico ja tämä sympaattinen, elämäniloinen herra pääsi jatkamaan matkaa kotia kohti yhdessä perheensä kanssa Helsinki-Vantaan lentokentältä. Onnea tulevaan ja monia, iloisia päiviä!

——————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muista myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aky saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.