Päivitetty 25.03.2022

Kodin saanut koira: ALYSSA (nyk. Sipsi)


Syntymäaika: 04/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
22.1.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Alyssa on löytynyt tarhan läheltä kesällä 2021. Syksymmällä myös sen arka emo löytyi tarhan lähettyviltä, tai oikeastaan teki itsensä näkyväksi tuodessaan uusia pieniä pentujaan tarhalle ihan kuin etsien niille turvapaikkaa. Emokin on nyt tarhalla ja Alyssan sisarukset myös.

Tapasimme Alyssan Carpen tarhan pikkupentujen aitauksessa ensimmäisen kerran jo elokuussa 2021 sen ollessa muutaman kuukauden ikäinen. Nyt kuitenkin vihdoin meillä on mahdollisuus saada Alyssa myös mukaan adoptio-ohjelmaan. Olemme tavanneet Alyssan viimeksi joulukuussa 2021 tarhalla, missä se asuu yhä pentuaitauksessa mm. sivuillamme olevien Danun, Damiankin ja Vantin kanssa. Alyssa on siis saanut varttua reippaassa ja leikkisässä seurassa, ja vaikkakin Alyssa on ollut hieman syrjäänvetäytyvämpi ja pehmeän oloinen luonteeltaan pitkin matkaa, on kivojen koirakaverien seura varmasti tehnyt sille hyvää. Olisikin suotavaa, että Alyssalla olisi myös tulevassa kodissaan lajiseuraa! Alyssa ei kuitenkaan ole missään nimessä tarhaoloissa arka, vaan hyvinkin reipas ja avoin. Se rakastaa ihmisten huomiota ja antaa hyvin käsitellä itseään. On kuitenkin huomioitava, ettei Alyssa juurikaan ole nähnyt maailmaan tarhan ulkopuolella, joten kotiutuessaan sen tarvitsee paljon hyviä kokemuksia, turvallisuutta ja aikaa.

Alyssa on syntynyt arviolta noin huhtikuussa 2021, eli se on nyt noin 8-9 kuukauden ikäinen. Kooltaan Alyssa on tällä hetkellä noin 35 cm/12 kg ja malliltaan se on hieman sellainen matalajalkainen ja pitkäselkäinen. Alyssa varmasti kasvaa vielä vähän, mutta jää kuitenkin pieneksi keskikokoiseksi koiraksi. Alyssa tullaan steriloimaan ennen Suomeen saapumistaan.

Alyssa ei ole tarhalla ollut kova haukkumaan, joten asumismuoto voisi olla mikä vain. Alyssa etsii sitoutunutta ja motivoitunutta kotia, jossa ollaan valmiita tarjoamaan Alyssalle paljon liikuntaa, virikkeitä ja positiiviseen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta.

Päivitykset

25.3.2022
Alyssa matkusti Suomeen 19.3. ja perheen lapset nimesivät hänet Sipsiksi <3

5.2.2022
Alyssa on tänään varattu ikiomaan kotiin <3

22.1.2022
Alyssa aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

—————————————————–

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Chicca saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Chicca on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.