Päivitetty 07.10.2017

Kodin saanut koira: AMANDINA


Syntymäaika: 2/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

Perustiedot
Amandina on päätynyt Glinan tarhalle loppusyksystä 2016 Carmenin tuttavan ja pitkäaikaisen tukijan kautta. Hän oli löytänyt Amandinan ja hänen pentunsa harhailemasta talonsa lähettyviltä ja pelastanut turvaan. Pentu on saanut kodin, mutta Amandina etsii edelleen omaa loppuelämän kotiaan. Amandinan säkäkorkeus on n. 50cm ja painoa tytöllä on tällä hetkellä hieman vajaa 20kg.

7.10.2017
Tänään ihana, upea, reipas ja iloinen Amandina lensi Suomeen ikioman perheensä luokse!

5.9.2017
Ihanalla Amandinalla on onnen päivä! Tyttö varattiin ikiomaan loppuelämän kotiinsa. <3

22.8.2017
Amandina on vaatimaton, se on helpon oloinen ja ihana. Se on niin tavallinen, että jää tavallisen ulkomuotonsa takia monelta varjoon. Tavallisen ulkokuoren alla on kuitenkin sympaattinen ja rakastettava koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen. Amandina haukkuu jonkin verran jos tarhalla tapahtuu, tai ulkopuolella liikkuu koiria. Ei mikään turhasta räksyttäjä, mutta yhtyy kyllä muiden kuoroon ja kommentoi toisinaan. Haukkuminen voi hyvinkin johtua ihan puhtaasta turhautumisesta. Tyttö oli päässyt kesällä karkaamaan häkistään, kun joku oli jättänyt häkin oven auki. Se oli tehnyt kunniakierroksen tarhalla ja käynyt tutkimassa tarhaa ja moikkailemassa kaukaisempia häkkinaapureita, mutta oli lopulta antanut kyllä nätisti ottaa itsensä kiinni. Vaikka omatoimiretki oli selkeästi ollut neidin mieleen, niin oli ollut kyllä oikein iloinen palatessaan häkkikaverinsa Petrun luokse!
Amandinalle lisätty uusi video ja kuvia!

17.5.2017
Ihana, suloinen, kaunis ja ihmisrakas. Näillä sanoilla on hyvä kuvailla Amandinaa. Se on kiltti ja upea, sen paikka kuuluisi olla jossain aivan muualla kuin Glinan likaisella tarhalla. Se rakastaa ihmisiä ja liimautuu kiinni kun sen häkissä vierailee. Amandina tulee edelleen loistavasti toimeen myös häkkikaverinsa Petrun (uros) kanssa.

15.3.2017
Upea Amandina odottaa edelleen omaa kotiaan Glinalla. Aktiivimme tapasi sen maaliskuisella reissullaan ja hurmasi heidät, taas kerran. Amandina on todella tasapainoinen ja kiltti. Kuten ennenkin, se tulee reippaasti ja rohkeasti hakemaan huomiota ihmisisltä. Amandina tulee ihan liki ja jos tilanteen saa, rupeaa jakelemaan märkiä pusuja. Tyttö odottelee nätisti vuoroaan, kun välillä hoidetaan sen häkkikaveria. Kaunis tyttönen on hyvin ihmisrakas ja huomionkipeä. Amandina on erittäin ystävällinen ja lempeä, ihan täysin valmis löytämään oman paikkansa tässä maailmassa. Tarhalla Amandinan paikka ei ole, vaan osana rakastavaa perhettä.

Amandina ei ole haukkuherkkä, eikä söheltäjä. Se on kultainen ja ystävällinen. Amandinan kanssa on jonkun verran harjoiteltu remmikävelyä ja se sujuu oppivaiselta tytöltä jo varsin mallikkaasti.

Amandinalle lisätty uusia kuvia!

3.2.2017
Amandina on kiva ja sosiaalinen koira. Tykkää hurjasti ihmisistä ja tulee melko hyvin kaikkien koirien kanssa toimeen. Se jakoi alkuun häkkinsä kahden muun koiran kanssa joista toinen oli narttu ja toinen uros. Amandina oli resurssitilanteissa välillä komentanut toista narttua ja nykyään Amandina jakaakin häkkinsä uroksen kanssa, jonka kanssa tulevat loistavasti keskenään toimeen. Voisikin olla hyvä, että tulevassa kodissa Amandinalla olisi kiva uroskoira kaverinaan.

Amandina on tosi iloinen ja energinen nuori tyttö, mutta ei mikään älytön häslääjä. Se on melko tasapainoisen oloinen, mutta kaipaa selvästi jo omaa kotia jossa saa rauhassa opetella kunnon koirakansalaisen tavoille. Haukkuu jonkin verran kun ympärillä tapahtuu, mutta ei ole mikään tyhjästä räksyttäjä. Amandina osaa jo kävellä melko nätisti hihnassa.

 

_______________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Amandina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Amandina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Amandinan yhteyshenkilö on Elina Silvennoinen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.