Päivitetty 29.09.2021

Enkelikoira: AAVA (ent. Annikki Tähti)


Syntymäaika: 2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloidaan

 

Perustiedot ja taustat

Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin. Projektin myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Romanian matkallamme tammikuussa 2017 vierailimme jälleen myös Rosiorissa ja tapasimme ensikerran pikkuisen korvaeläimen, Annikki Tähden. Tämä jo varttuneempaan ikään ehtinyt rouvaskoira hurmasi meidät lempeällä olemuksellaan ja niinpä se valikoitu mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

Annikki Tähti on tarhaolosuhteissa kovin rauhallinen ja huomaamaton rouva. Se ei tee itsestään numeroa vaan seurailee hötkyilemättä tapahtumia koppinsa edustalla. Annikki Tähden kaltainen koira olisi helppo ohittaa, sillä niin kovin monet muut koirat hyppivät villisti ympärillä ja janoavat ihmisen kosketusta. Tai ehkäpä juuri siksi Annikki Tähti kutsuu puoleensa ja sille on pakko käydä suomassa hieman huomiota. Ja voi kuinka rouva nauttiikaan rapsutuksista! Se ei hypi ja villiinny, vaan painautuu luottavaisesti ihmistä vasten. Annikki Tähti olisi todellakin ansainnut oman paikkansa kotisohvalta, oman perheensä parista. Annikki Tähti on noin 40cm korkea ja painaa kymmenisen kiloa. Vanhoille tarhakoirille tyypilliseen tapaan sen hampaat ovat huonossa kunnossa ja hammaslääkäri onkin tarpeen kunhan rouva kotiutuu.

 

Päivitykset

29.9.2021

“Surusilmäinen Aava-Annikki tuli, näki ja hurmasi kaikki.

Aava sai elää terveenä ja touhukkaana mummelina retkeillen ja nautiskellen, kunnes viimeinen kesä toi mukanaan terveyshaasteita. Tasan neljä vuotta luovutussopimuksen allekirjoittamisen jälkeen 28.9.2021 Aava nukkui ikiuneen sylissäni.

Kivutonta matkaa sinne missä samettikorvaiset mummokoirat tapaavat jälleen ❤️

Loputtomasti ikävöiden,
Emma”

 

4.11.2017
Kaunis Annikki-mummukka saapui hännäntöpö vispaten omaan kotiinsa Suomeen. Uudeksi nimekseen se sai Aava.

19.3.2017
Kulkurien aktiivit vierailivat Rosiorin tarhalla viime viikolla. Niinpä saimme tuoreita kuulumisia herttaiselta Annikki Tähdeltä. Herttainen. Reissulaiset kertovat Annikki Tähden olevan hyvin huomaamaton tyyppi, joka istuu hiljaisena pienen koppinsa katolla ja seurailee maailman menoa. Se ei välitä ympärillä räyhäävistä koirista eikä yhdy haukkuun. Annikki Tähti on kiltin ja tasapainoisen oloinen, luultavasti aika helppo tyyppi kotona. Se ottaa vieraat iloisesti vastaan ja lyhyt töpö heiluu koko vierailun ajan todella suloisesti. Rouva on kovin ihmisrakas ja haluaisi vaan painautua syliin ja jäädä siihen. Ei kohella ja käyttäytyy kaikin puolin rauhallisesti. Annikki Tähti vaikuttaa olevan myös helposti motivoitavissa nameilla. Kooltaan se on kuviin verrattuna yllättävän pieni ja siro.

12.5.2017
Annikki tähti, rouvashenkilö on parhaassa iässä. Aktiivimme tapasivat tämän hurmaavan mummukan hiljattain vieraillessaan Rosiorissa. Vierailun aikana Annikki joutui jopa hieman miettimään, että voisiko sitä jopa riehaantua kun ihmisiä tulee sitä katsomaan. Ihan pienesti se sen tekikin, sellaiselle vanhan koiran arvokkuudelle sopivalla tavalla. Anikki Tähdellä tuntuu olevan iästään huolimatta  sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Rouvashenkilön arvokkuuden se kuitenkin  säilyttää joka tilanteessa.

Lisätty kuvia.

3.8.2017
Olemme kaikki varmasti kuulleet, kuinka kävi Suomalaiselle Annikki Tähdelle. Ei kovin hyvin, rauha hänen muistolleen. Meidän Annikki Tähtemme, tuo Rosiorin kultainen mummukka taasen voi edelleen hyvin, tai noh, niin hyvin kuin noissa olosuhteissa vain voi. Aktiivimme tapasivat Annikin heinäkuun alussa, pahimpaan helleaikaan. Hellepäivät eivät välttämättä ole helppoja etenkään vanhoille korille, mutta vierailun aikana Annikki tuntui nauttivan lämmöstä koppinsa katolla. Reissulaisia Annikki jaksoi tulla tervehtimään  iloisesti. Ihmistä kohtaan Annikki onkin lempeä ja luottavainen. Se ei tee itsestään numeroa, vaan on vähän sellainen “anteeksi että olen olemassa”. Tässäpä pienikokoinen, kultainen mummukka omaan kotiin, rauhallisia koti-iltoja kanssasi jakamaan!

Lisätty kuvia ja video.

27.9.2017
Maailman kaunein mummukka Annikki Tähti on varattu omaan kotiinsa Suomeen.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Annikki Tähti saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Annikki Tähti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.