Kotia etsivä koira: APRIKOOSI

Ihana ja leppoisa, ihmisten kanssa mielellään puuhasteleva koira rouva etsii itselleen loppuelämän kotia <3
Syntymäaika: 2016-2017
Sukupuoli: Narttu
Steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio: 30-33 cm/ 9-10 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

11.6.2024

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 450 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Herttainen Aprikoosi on tullut Cosoban tarhalle yhdessä nyt noin vuoden ikäisen pentunsa kanssa kesällä 2023. Onnekas pentu sai oman kodin Saksasta, jonne se matkusti 25.5. Siitä, miten Aprikoosi ja sen pentu tarhalle päätyivät, ei ole mitään tietoa tai muistikuvaa. Aprikoosi on ihana ja leppoinen, noin 7-8 vuotias koira rouva, joka tykkää huomiosta todella paljon ja hakeutuu luokse aina, kun siihen on mahdollisuus. Aprikoosia on helppo käsitellä, se on miellyttämisenhaluinen ja herkuilla motivoitavissa. Se tykkää selkeästi puuhailla ihmisten kanssa. Luonteeltaan Aprikoosi on sopuisa, hiukan muita väistävä ja toisten koirien kanssa hyvin toimeen tuleva. Täpäkkyttäkin tarvittaessa löytyy, sillä Aprikoosi kyllä komentaa, jos muut tulevat hyppimään naaman eteen tai jos herkuista on kyse. Tarhalla Aprikoosi ei ole kova haukkumaan, mutta haukkuu joskus muiden mukana.

Suloinen Aprikoosi voisi sopia monenlaiseen kotiin ja elää myös perheen ainoana koirana. Reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista ei myöskään olisi haittaa. Aprikoosilla ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Aprikoosin pötkyläisen ja pitkäselkäisen rakenteen takia, tulevan kodin pitää sitoutua koiran painonhallintaan. Luumun rakenne ja lyhytjalkaisuuteen johtavista geeneistä perityt ns barokit etujalat saattavat jossain vaiheessa sen elämää aiheuttaa esimerkiksi nivelrikkoa, selkäongelmia tai muita haasteita ja tulevan kodin tuleekin olla varautunut tähän ja siihen, että oikeanlainen liikunta, kehonhuolto ja mahdollisesti esimerkiksi fysioterapia sekä säännölliset eläinlääkärin tarkastukset ovat mahdollisesti tarpeellisia tulevaisuudessa.

Aprikoosi on tällä hetkellä kooltaan noin 30-33 cm korkea ja 9-10 kg painava.

Päivitykset

11.6.2024

Hellyyttävä Aprikoosi aloittaa oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa <3

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: