Kotia etsivä koira: MISS MINEA

Herttainen, pieni ja pörröinen Miss Minea etsii omaa turvallista syliä, jossa viettää loppuelämänsä!
Syntymäaika: 3/2023
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio: 35cm/9kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Miss Minea on saanut paljon kotiehdokkaita, eikä tällä hetkellä ota uusia ehdokkaita prosessiin <3

Perustiedot ja tausta

8.5.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016–2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Miss Minea on syntynyt arviolta maaliskuussa 2023. Tämä ihana tyttö löytyi läheisestä kylästä laihana ja aneemisena syksyllä 2023. Miss Minea on turkiltaan karkeakarvainen ja vartaloltaan sopusuhtainen pikkukoira, joka rakastaa rapsutuksia. Miss Minea elää tällä hetkellä tarhalla mutkattomasti kuuden koiran porukassa.

Miss Minean nähdessä ihmisiä, hän ei halua enää poistua heidän luotaan, vaan kiipeää syliin jatkuvasti. Reipas tyttö, joka antaa aktiiviemme hienosti käsitellä. Miss Minea vaikuttaa tarhalla tasapainoiselta koiralta, joka palautuu nopeasti. Hyvä on kuitenkin huomioida, että kotona tilanne voi olla varsinkin alkuun erilainen ja uuden perheen on sitouduttava antamaan aikaa Miss Minealle sopeutua muutokseen sekä uuteen ympäristöön. Namit maistuvat hänelle hyvin ja siitä voikin olla koulutuksessa sekä kotiutumisessa hyötyä. Miss Minea rakastaa olla ihmisten lähellä ja hakeekin huomiota koko ajan. Tulevan kodin on hyvä valmistautua antamaan hänelle turvaa, rakkautta ja rapsutuksia.

Miss Minea etsii omaa syliä, johon voisi käpertyä loppuelämäkseen ja hän voisikin sopia monenlaiseen kotiin. On kuitenkin tärkeää huomioida, että Miss Minea on nuori koira, jolla ei mahdollisesti ole kokemusta kotikoirana olosta, eikä sen taustoista tiedetä tarkemmin, joten tulevan perheen on sitouduttava positiivisiin, lempeisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset

8.5.2023

 Ihana Miss Minea aloittaa oman sylin ja perheen etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Sarianne Takkinen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: