Päivitetty 04.08.2017

Kodin saanut koira: ARYAL


Syntymäaika: n. 7/2014
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Mihaela Soare)
steriloitu

 

13.7.2017
Romanialaisen kodittoman koiran onni on kinni niin momesta onnekkaasta sattumasta, ettei niitä ole väliksi edes laskea. Pelkästään pentuajasta selviäminen vaatii jo niin paljon tuuria, että hengästyttää.  Kodittomat koirat luetaan Romaniassa haittatekijäksi ja niiden pelätään ja oletetaan olevan vaarallisia. Keskiverto romanialaisen koiraosaaminen on olematonta ja pienikin koiran ele tai katse tulkitaan herkästi aggressiiviseksi. Paikalliset rankkurit napsivat koiria kaduilta ja toimittavat niitä kunnallisille tarhoille, joissa ne joko nääntyvät hiljaa pois, kuolevat tappeluissa, joita ahtaissa ja stressaantuneissa koiralaumoissa syntyy jatkuvasti tai ne tapetaan epäinhimillisin keinoin, kun ne ovat odottaneet tietyn ajanjakson.

Rankkurit saivat tähtäimeensä myös Aryalin. Siihen asti se oli elellyt Târgovișten kaupungin puistossa, jossa paikallisen eläinsuojelija Mihaela Soaren äiti käy ruokkimassa niitä. Aryal onnistui pääsemään rankkurien kynsistä ja se ilmesty keskellä yötä Mihaelan ja tämän äidin kotitalon portin taakse. He ottivat tytön turvaan, steriloivat ja rokotuttivat sen sekä tarjosivat sille suojaa. Aryal tulee hyvin toimeen muiden koirien ja ihmisten kanssa. Talossa asuu myös kissoja, mutta niiden kanssa Aryal ei vielä ole päässyt tutustumaan. Se kuitenkin testataan kissojen kanssa ennen kotiutumistaan. Aryal on rauhallinen ja ystävällinen koira, joka ei ole kova haukkumaan. Sillä on saattanut joskus olla koti, sillä se on sisäsiisti, fiksu ja tottelevainen sekä se kävelee hyvin hihnassa. On kuitenkin huomioitava, että niitä voi joutua kotiutumisen yhteydessä paljonkin harjoittelemaan uudestaan. Aryalilla on sininen kieli, mikä viittaisi siihen, että sen perimässä on chow chowta, samoin sen ulkomuodossa on lyhytkarvaiseen chow chowhun viittaavaa. Vaikka Aryal onkin sekarotuinen, eikä sen luonteesta voida antaa takuita, voi Aryal rotuperimänsä myötä olla itsenäinen ja omatahtoinen koira, joka vaatii erityisen johdonmukaista ja sitoutunutta kotia. Tästä syystä Aryalille etsitään vain kokenutta kotia.

Aryal on kooltaan noin 50 cm ja 18 kg.

4.8.2017
Aryal matkaa pian Englantiin kotihoitoon, josta se upean luonteensa ja ulkonäkönsä ansiosta pian siirtynee omaan kotiin.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aryal saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aryal on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Aryalin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.