Päivitetty 22.09.2017

Kodin saanut koira: ASENKA


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
steriloitu

 

24.3.2017
Eläinsuojelutilanne Romaniassa on lohduton. Kaduilla ja tarhoilla elää varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koiraa. Kun Romaniaan vuonna 2013 tuli voimaan koirien tappolaki, Asenka otettiin turvaan kadulta, jottei se joudu rankkureiden käsiin. Sen löysi bukarestilaisen eläinklinikan ja Kulkurien yhteistyökumppanin eläinlääkäri Irina Popescu. Tappolaki on toistaiseksi jäädytetty, mutta Asenka odottelee edelleen OneVetin tarhalla. Asenkan mahdollisuudet saada oma koti eivät ole maailman parhaat, sillä vanhempana ja mustana se jää herkästi huomiotta. Lisäksi Asenkalta puuttuu oikea takajalka. Sitä, koska tai miten se on takajalkansa menettänyt, ei tarina kerro, mutta se liikkuu kolmella jalallaan kuitenkin hyvin. Tulevan kodin tulee kuitenkin huomioida, että se saattaa tarvita jossain vaiheessa hoito- ja kuntoutusmuotoja, joista muodostuu ylimääräisiä kustannuksia.

Asenka on luonteeltaan vaatimaton ja ujo, olematta kuitenkaan arka. Se jännittää outoa kuvaustilannetta ja turvaa tuttuihin ihmisiin. Ujostellessaan se on todella herttainen ja kaivautuu tutun ihmisen syliin ja kainaloon. Sieltä se sitten uskaltaa katsella maailman menoa Asenka antaa nätisti ihmisen käsitellä sitä. Se on todella lempeä ja ystävällisen oloinen, tyyppi, joka osaa jo nauttia kiireettömästä elämästä ja rauhallisista koti-illoista sohvalla oman ihmisen kainalossa. Asenkan ei ole tarhalla kuultu haukkuvan, joten todennäköisesti mikään haukkuherkkä Asenka ei ole. Se tulee tutun ihmisen kutsumana luokse ja kulkee tosi nätisti ihmisen perässä. Muihin koiriin Asenka suhtautuu neutraalisti, eikä juurikaan välitä niistä.

Kooltaan Asenka on 50 cm korkea ja painaa 17 kg.

25.3.2017
Lisätty Asenkalle video

20.5.2017
Toukokuisella reissullaan Romaniaan ja Cosobaan, aktiivimme tapasivat myös Asenkan. Asenka menee ihan mutkalle ilosta ja innosta, kun se pääsee ulos ja ihmisen luokse.
Intopinkeenä ja hurjalla vauhdilla se kipittää kolmella jalallaan ja kiljahtelee välillä riemusta. Asenka on äärimmäisen herttainen ja suloinen koira, jonka seurassa on mahdotonta olla huonolla tuulella.
Lisätty muutama kuva tytölle.

29.8.2017
Onnekas Asenka on varattu omaan kotiin.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Asenka saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Asenka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tanja Nummelin

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.