Päivitetty 14.12.2016

Kodin saanut koira: ATOMI


Syntymäaika: 02-03/2016
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romania (Glina)
ei kastroitu

22.05.2016
Atomi, Porto ja Livia on löydetty moottoritien laidasta vain muutaman viikon ikäisinä. Pentueen emosta tai isästä ei ole mitään tietoa ja pentueen löytänyt eläinsuojelija ei voinut jättää pieniä pentuja vilkkaan tien varteen, oman onnensa nojaan. Pentue eli löytäjänsä luona aina toukokuun alkuun asti, jonka jälkeen pennut alkoivat olla jo niin isoja, että ne voitiin siirtää tarhalle odottamaan omia kotejaan.
Kaikki pennut ovat erittäin sosiaalisia ja tottuneita käsittelyyn.

Atomi on pentueen pikkuinen kirppu. Atomi ei kuitenkaan anna pienen kokonsa vaikuttaa isompien sisarustensa rinnalla, vaan pikkuinen poika pärjää loistavasti sisarustensa kanssa painiotteluissa. Atomi on pentueen ehdottomasti eniten huomiota vaativa pieni riiviö. Atomi osaa vaatia huomiota ja kiipeää vaikka väkisin syliin hakemaan rakkautta ja leikkimään ihmisen kanssa. Atomi osaa kuitenkin myös rauhoittua, mutta tästä pienestä pojasta ei varmasti kasva sohvaperunaa, vaan se tulee vaatimaan omistajiltaan paljon liikuntaa ja aktiviteetteja.

Atomi tulee kasvamaan noin 35-45cm korkeaksi.

12.7.2016

Yhdistyksemme edustajat tapasivat Atomin heinäkuussa vieraillessaan Romaniassa.
Atomi on varsinainen riiviö lapsi, se kokeilee hampaillaan kaikkea ja se on selkeästi erikoistunut kengän nauhojen vetoon. Heti aitaukseen mennessä Atomi ryntää veljensä Porton kanssa moikkaamaan tulijoita, näillä veljeksillä ei turhaan vieraskoreutta löydy vaan heti alkaa varsinainen riekkuminen ja hyppiminen, jotta vierailijoilta saadaan varmasti kaikki mahdollinen huomio. Atomi on erittäin reipas ja utelias nuori mies, jolta löytyy mahtava huumorintaju. Atomi olisi varmasti parhaimmillaan kodissa missä se saisi paljon aktiviteetteja ja päätyöskentelyä.

6.9.2016

Atomin profiilikuva vaihdettu ja pojalle lisätty kuvia. Atomi on edelleen varsin reipas nuori mies, joka rakastaa painia ja riehua samassa häkissä asuvien Porton ja Lunan kanssa. Atomi olisi varmasti onnellinen mikäli sen tulevasta kodista löytyisi jo valmiiksi joku kaveri jonka kanssa saisi riehua ja leikkiä kunnolla.

14.12.2016

Atomi on varattu omaan kotiin Saksaan.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Atomi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Atomi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Atomista voi kysellä lisää Veronikalta

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.