Päivitetty 24.05.2016

Kodin saanut koira: ALMA DEAR


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloidaan

 

6.11.2015
Alman tarina on hyvin tavallinen romanialaisen koiran tarina: Se on löytynyt pentuna kadulta kodittomana. Onneksi Alman löytänyt henkilö oli eläinten ystävä ja toimitti sen Kulkurien yhteistyökumppanin Luiza Mandrun ja hänen miehensä luo turvaan. Tämä tapahtui jo vuonna 2009 ja siitä lähtien Alma on asunut Mandrujen luona turvassa. Nyt Alma pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sille etsitään ikiomaa kotia Suomesta.

Kooltaan Alma on noin 55-60 cm korkea ja painoa sillä on noin 25kg. Alma on tällä hetkellä noin 6-vuotias, mutta ikään nähden sille on krtynyt yllättävän paljon hammaskiveä hampaisiin. Alman olemus, rakenne ja karva viittaavat etäisesti bordercollie-tyyppiseen rotuperämään, joten voisi arvioida, että kyseessä on erittäin fiksu ja oppivainen koira. Kotikoiran tärkeistä taidoista Alma osaakin jo hihnakävelyn mallikkaasti.

Luonteeltaan Alma on kerrassaan ihastuttava, iloinen ja ystävällinen koira. Kulkurien aktiivien tavatessa sen ensimmäisen kerran marraskuussa 2015 juoksenteli se iloisesti pitkin pihaa. Alma tulee toimeen niin kaikkien ihmisten kuin koirienkin kanssa. Tulevassa kodissa Almaa voisikin siis olla odottamassa koirakaveri. Kissoja Alma sen sijaan jahtaa, joten emme luovuta sitä kissatalouteen.

23.3.2016
Tapasimme Alma Dearin Luiza Mardun luona 18.3.2016 ja voi minkä vaikutuksen tämä koira tekikään meihin! Mitkään kuvat eivät tee oikeutta Alman kauneudelle: Sen turkki on pehmeän silkkinen ja kauniit silmät kerovat eletystä elämästä huokuen silti rauhallisuutta. Ja mikä vielä tärkeämpää sen luonne oli täyttä kultaa. Alma tuli kohteliaasti ja häntä heiluen moikkaamaan sekä tutut että vieraat ihmiset ja nautti kovasti rapsutuksista, mutta ei silti ollut yhtään tungetteleva. Minkäänlaista ujoutta tai arkuutta Almassa ei ollut havaittavissa, vaan se on tasapainoinen ja rauhallinen koira.

Luizan luona on tällä hetkellä myös 12 riiviöpentua, joiden kanssa Alma on kärsivällinen ja lempeä. Myös muiden koirien kanssa Alma tulee hienosti toimeen. Alma on täysin valmis paketti ikiomaan kotiin ja olisikin jo sen aika päästä nauttimaan kotikoiran elämästä.  Lisätty uusia kuvia Almalle.

21.4.2016
Ihania uutisia: Alma on varattu tänään omaan rakastavaan kotiin Suomeen!

22.5.2016
Alma on matkustanut omaan kotiin Suomeen. Onnea Alma ja perhe!

—————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Alma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.