Päivitetty 25.05.2016

Kodin saanut koira: CRISTINEL


Syntymäaika: 2012-2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

23.3.2016
Aktiivimme Romanian matka maaliskuussa ajottui Rosiorin 7. sterilointiprojektiin ja myös käyntiin Rosiorin kunnalliselle tarhalle, jossa on satoja koiria. Osa koirista asustaa kopissa ulkona noin metrin mittaisessa ketjussa ja osa koirista tarhan häkeissä. Syy tällaiseen järjestelyyn on se, että näin Cornelia Stan, joka ainoana eläinsuojelijana Rosiorissa, koittaa vaikuttaa koirien henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, niin hyvin kun se noissa oloissa on mahdollista ja saamaan arimmat isoista laumoista erilleen sekä vähentämään häkissä olevien koirien määrää, jotta myös stressiltä ja  koiratappeluilta vältyttäisi.

Cristinel on iso ja suloinen nallukka koira, joka ottaa ilahtuen vieraat vastaan, hymyillen ja häntää heiluttaen. Cristinel vaikuttaa rauhalliselta, eikä häiriinny muista koirista, jotka tulevat hänen omalle reviirilleen, tosin pennut, jotka juoksentelevat vapaana tarhalla, saavat Cristineltä komennon jättää tämän ruuan rauhaan, mutta ihmiset saavat kyllä hänen ruokaansa koskea.

Cristinel on erittäin sosiaalinen koira etsii kotia, jossa saisi olla rapsutettavana ja jossa saisi tehdä metsälenkkejä sen oman ihmisen kanssa.

Kooltaan Cristinel on n. 55 cm korkea ja painoa n. 25 kg

21.4.2016
Nallekoira Cristinel on varattu omaan kotiin Suomeen.

25.5.2016
Cristinel saapui uuteen kotimaahansa 22.5.2016. Onnea kodille!

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cristinel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cristinel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.