Kodin saanut koira: BARNABY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

BARNABY

* arvoitu syntymäaika 06/2015

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

16.9.2015
Barnaby, Bonnie ja Bubbles ovat pisara meressä niiden pentujen joukossa, jotka ovat syntyneet Romaniassa tänä kesänä epätoivottuina pentuina, kodittomina jo syntyessään.
Tästä syystä Kulkurit tekevät jatkuvasti töitä ennenkaikkea sterilointien parissa, jotta eräänä päivänä vastaavia kohtaloita ei enää olisi tässä määrin.
Näille olemassa oleville Barnabyille, Bonnieille ja Bubbleseille adoptio tarjoaa mahdollisuuden parempaan elämään, kuin mihin ne ovat syntyneet, mahdollisuuden oikean kotikoiran tasapainoiseen, onnelliseen elämään.

Barnaby sisaruksineen on syntynyt arviolta kesäkuussa 2015.
Pieninä pentuina ne sairastuivat parvoon ja onnekseen saivat turvapaikan Onevet-klinikan hoitolasta Dr. Adinan siipien suojasta. Suurin osa muista pennuista ei selvinnyt parvosta, mutta Barnaby, Bonnie ja Bubbles selättivät kohtalokkaan pentujen yleisen taudin ja toipuivat siitä täysin. Nyt kolmikko viettää pentumaista elämää Onevetin hoitolan tiloissa osaamatta murehtia huomista.

Nyt noin kolmen kuukauden iässä pentukolmikko on korkeudeltaan noin 25-30 cm ja painoa niillä on 4-5 kiloa. Aikusena niiden koon arvioidaan asettuvan keskikokoisen koiran mittapuuhun, 45-50 sentin ja 15-20 kilon paikeille.

Barnaby, Bonnie ja Bubbles ovat kaikki iloisia, rohkeita, reippaita, ihmisrakkaita ja uteliaita pieniä koiran alkuja. Kulkurien aktiivien tavatessa ne ensi kertaa 10. syyskuuta tulevat ne ennakkoluulottomasti tutustumaan ja kiipeävät suoraan syliin.
Rapsutellessa ja silitellessä pennut rauhoittuvat ja antavat hienosti käsitellä itseään. Vaikka pennut ovat tervellä tavalla reippaita ja energisiä, antaa tämä kolmikko itsestään tasapainoisten pentujen vaikutelman.

Kolmikosta Barnaby on ainoa uros ja kaikista eniten ihmisen perään. Batnaby pyörii jaloissa huomiota hakien ja on pentumaisen riemuissaan sitä saadessaan.

Barnabya voidaan ajatella monentyyppiseen kotiin, ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Pennulla on kaikki mahdollisuudet tottua elämään myös esim. lasten tai kissojen kanssa, tai missä asumismuodossa vain, kunhan se sille maltillisesti ja positiivisia koulutusmetodeita käytten opetetaan.

——————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Barnaby tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä.
Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

 

22.9.2015
Barnaby on varattu.

 

27.10.2015
Barnaby saapui kotiin 25.10.2015.

 

27.11.2015
Kuukausi sitten kodin saanut hurmaava Barnaby-herra on sopeutunut hyvin uuteen maailmaansa. Saimme sen omistajalta mukavia kuulumisia:

“Barnabyltä taas pikku terveiset sinne suuntaan.
Me ollaan touhuttu kaikkea mahdollista ja siis ei voi muuta sanoa kun että tää on niin mun koira <3

Tallilla ollaan tutustuttu mitä erikoisempiin koiriin. On tosi tosi isoja, tosi pieniä ja tosi pörröisiä (lue: hevosia, kissoja ja lampaita). Koirapuisto on ihan parasta, kun pääsee riehumaan toisen kanssa ja tähän mennessä Barnie on tullut kaikkien kanssa paremmin kuin hyvin toimeen. Sen narun toisessa päässä olevat ihmiset oli alkuun vähän epäilyttäviä, mutta nyt tuntuu siltä että nehän itseasiassa onki melkein kivempia kun koiransa, koska niillä on parhaat namit 😀

Viikonloppuna oltiin metsässä vapaana meidän koirakaverin kanssa ja mun pikku hyppyrotta oli niin mallikkaasti vapaana, tuli aina luokse kun pyysi ja malttoi jopa istua paikallaan kun otettiin muutama kuva hearthymiö
Lapsia ollaan nähty jonkin verran, mutta ne on ihan ehdoton suosikki, koska ne jaksaa kikattaa ja möyriä yhdessö lattailla loputtomiin.

Kuullaan paljon kehuja, että ompa rauhallinen tapaus ja sitähän se onkin. Barnie on aika hiljainen eikä provosoidu vaikka kaverit räksyttäis vierellä. Kun ollaan mun vanhemmilla kylässä, niin malttaa alkutohinoiden jälkeen rauhottua nukkumaan omalle patjalle (kunhan on ensin saanut esim. tuhota lattialla lojuneet villasukat).

Eli eipä tässä siis muuta kuin että aika täydellinen koira taidettiin hakea sieltä kentältä 🙂 Kiitos <3″

 

Yhteyshenkilönä toimi Salla Honkapää.

 

Kuvat aukevat suuremmiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: