Päivitetty 28.10.2015

Kodin saanut koira: TAMMY


Elokuu 2015

Elokuu 2015

TAMMY

* narttu

* syntynyt arviolta 6/15

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

11.9.2015
Romanian kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja. Niiden selviytymismahdollisuudet kadulla ovat hyvin rajalliset. Joskus niillä käy tuuri ja ne kohtaavat ystävällisen ihmisen, jonka avulla ne pääsevät turvalliseen paikkaan, mutta joka ei koskaan ole kodin veroinen. Koska myös koteja on hyvin rajallinen määrä, niitä ei riitä kaikille pennuille. Siksi ainoa tapa turvata olemassaolevien koirien laadukas elämä on rajoittaa uusien syntyvyyttä. Lisää Kulkurien ja Romanian yhteistyökumppanien sterilointikampanjoista löydät täältä. Sivuiltamme löydät myös tapoja osallistua kestävän kehityksen eläinsuojelutyöhön.

Tammyn ja Tammyn sisaren, Davynan, löysi noin kuukausi sitten Roxana Deissima. Roxana on romanialainen eläinsuojelija, joka päivästä, viikosta ja vuodesta toiseen tekee loputtomalta tuntuvaa työtä romanialaisten kodittomien koirien olojen kohentamiseksi.

Tammy ja sisarensa olivat löytyessään olivat löytyessään nälkiintyneitä ja täynnä kirppuja. Kutinasta ja huutavasta nälästä huolimatta ne tulivat heti iloisesti luokse, kun huomasivat ihmisiä tuli lähistöllä. Pennut ovat hyvin ihmisrakkaita ja nauttivat huomiosta ja rapsutuksista. Luonteeltaan Tammy on kiltti, iloinen, reipas ja leikkisä, kuten tämän ikäisen pennun kuuluukin. Se on utelias ja tutkii aktiivisesti ympäristöään. Se tulee mainiosti juttuun muiden koirien kanssa, osaa kunnioittaa aikuisia koiria eikä roiku niiden kimpussa. Tammy on aktiivinen. muttei mikään tauotta pomppiva joka paikan häslä.

Tammy tulee kasvamaan keskikokoiseksi, ehkä noin 15 kg painavaksi.

22.9.2015
Tammy on varattu omaan kotiin Suomeen.

28.10.2015
Tammy saapui omaan kotiinsa 23.10.15. Onnea Tammy ja perhe.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen painottuvaa koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Tammy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tammy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tammy  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tammyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Lyhyt video pennuista löydettäessä:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.