Päivitetty 19.10.2015

Kodin saanut koira: BONNIE


BONNIE

* arvioitu syntmäaika 06/2015

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

16.9.2015
Barnaby, Bonnie ja Bubbles ovat pisara meressä niiden pentujen joukossa, jotka ovat syntyneet Romaniassa tänä kesänä epätoivottuina pentuina, kodittomina jo syntyessään.
Tästä syystä Kulkurit tekevät jatkuvasti töitä ennenkaikkea sterilointien parissa, jotta eräänä päivänä vastaavia kohtaloita ei enää olisi tässä määrin.
Näille olemassa oleville Barnabyille, Bonnieille ja Bubbleseille adoptio tarjoaa mahdollisuuden parempaan elämään, kuin mihin ne ovat syntyneet, mahdollisuuden oikean kotikoiran tasapainoiseen, onnelliseen elämään.

Bonnie sisaruksineen on syntynyt arviolta kesäkuussa 2015.
Pieninä pentuina ne sairastuivat parvoon ja onnekseen saivat turvapaikan Onevet-klinikan hoitolasta Dr. Adinan siipien suojasta. Suurin osa muista pennuista ei selvinnyt parvosta, mutta Barnaby, Bonnie ja Bubbles selättivät kohtalokkaan pentujen yleisen taudin ja toipuivat siitä täysin. Nyt kolmikko viettää pentumaista elämää Onevetin hoitolan tiloissa osaamatta murehtia huomista.

Nyt noin kolmen kuukauden iässä pentukolmikko on korkeudeltaan noin 25-30 cm ja painoa niillä on 4-5 kiloa. Aikusena niiden koon arvioidaan asettuvan keskikokoisen koiran mittapuuhun, 45-50 sentin ja 15-20 kilon paikeille.

Barnaby, Bonnie ja Bubbles ovat kaikki iloisia, rohkeita, reippaita, ihmisrakkaita ja uteliaita pieniä koiran alkuja. Kulkurien aktiivien tavatessa ne ensi kertaa 10. syyskuuta tulevat ne ennakkoluulottomasti tutustumaan ja kiipeävät suoraan syliin.
Rapsutellessa ja silitellessä pennut rauhoittuvat ja antavat hienosti käsitellä itseään. Vaikka pennut ovat tervellä tavalla reippaita ja energisiä, antaa tämä kolmikko itsestään tasapainoisten pentujen vaikutelman.

Kolmikosta Bonnie on hieman muita isompi ja ehkäpä myös aavistuksen sisaruksiaan aktiivisempi. Bonnie kasvaa varmasti ihanteelliseksi lenkkikaveriksi ja miksei se viihtyisi mainiosti jonkin harrastuksenkin parissa. Huomiota saadakseen Bonnie hypähtelee ihmistä vasten ja moni muukin asia kuulu luonnollisesti vielä kotikoiran abc-listalle. Bonnie tarvitsee vain oman ihmisensä niitä oppeja opettamaan.

Bonnieta voidaan ajatella monentyyppiseen kotiin, ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Pennulla on kaikki mahdollisuudet tottua elämään myös esim. lasten tai kissojen kanssa, tai missä asumismuodossa vain, kunhan se sille maltillisesti ja positiivisia koulutusmetodeita käytten opetetaan.

——————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Bonnie tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä.
Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

 

Yhteydenotot Bonniesta ottaa vastaan Salla Honkapää.

 

19.10.2015
Bonnie on varattu Saksaan.

Kuvat aukevat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.