Päivitetty 19.10.2015

Kodin saanut koira: JOY (J-Team)


JOY

* narttu

* syntynyt 1.6.2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

1.9.2015
J-Teamin pennut syntyivät 1.6.2015 yhteistyökumppanimme, eläinsuojeluyhdistys A Doua Sansan yhden vapaaehtoistyöntekijän naapurin pihamaalle. Pihan omistajaperhe piti huolta emosta ja pennuista siihen saakka kun ne päätyivät yhdistyksen Glinan tarhalle. Pentueeseen kuului viisi koiralasta: nartut Joy ja Jade, sekä urokset Jordan, Julian ja Jazz. Suruksemme Jade menehtyi isompien koirien välisessä tappelussa, joten Joy on ainoa J-Teamin kotia etsivä narttu. Pentujen emolla on omistaja, muttei varsinaista kotia. Emme kuitenkaan saaneet sitä adoptio-ohjelmaamme. Isästä ei ole varmuutta, mutta naapuruston mukaan se saattaisi olla pieni musta koira; oman kylän poikii.

Pentujen odotetaan jäävän pienehköiksi, noin 12-15 kilon painoisiksi ja makkaramallisiksi (eli lyhyehköjalkaisiksi). Emon strategiset mitat ovat noin 35cm / 10 kg. Luonteeltaan pennut ovat hyvin sosiaalisia ja leikkisiä.

15.9.2015
Joy on varattu omaan kotiin Suomeen!

17.10.2015
Joy saapui kotiin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Joy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Joyn varaajana toimi Lilli Lanér.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.