Päivitetty 15.11.2015

Kodin saanut koira: BELLAMI


Bellami 08/15

Bellami 08/15

BELLAMI

* Arvioitu syntymäaika 03/15

* Narttu

* Steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

12.8.2015
Romanian kaduille hylätään päivittäin lukuisia uusia koiria. Maassa koirien arvostus ja suhtautuminen eläimeen on täysin eri kuin meillä Suomessa, joten koira voidaan vain kylmästi nakata pois, kun innostus, aika tai raha ei riitä. Edes pennut eivät välty hylkäämiseltä ja koko pentueen jättäminen tienvarteen esimerkiksi pahvilaatikossa on yleinen keino päästä eroon ei-toivotuista lemmikeistä. Tien varrelta löytyi myös Bellamiksi nimetty narttupentu. Ei ole tietoa miten se oli kadulle päätynyt, mutta kukaan ei sitä näyttänyt kaipaavan. Bellamilla oli onnea matkassaan, sillä sen löysi paikallinen eläinsuojelija Raluca Bosneaga. Raluca toimii vapaaehtoisena Kulkureiden pääyhteistyökumppanin, eläinsuojeluyhdistys A Doua Sansan tarhalla jonne hänen oli tarkoitus Bellami viedä. Aluksi hän pyysi kuitenkin ystäväänsä ottamaan pennun hoitoon, kunnes se saisi tarvittavat rokotukset. Kotihoitopaikka ihastui ystävälliseen Bellamiin niin paljon, että päättivät tarjota sille hoitopaikan oman kodin löytymiseen saakka. Kovin pitkää aikaa Bellami ei kuitenkaan voi kotihoitopaikassaan olla, vaan sen on kasvaessaan muutettava tarhalle. Tavallista kotikoiran arkea viettäneelle koiralle tarhalle päätyminen on hyvin stressaava kokemus, joten parasta olisi että tyttö pääsisi suoraan omaan kotiin. Näin ollen Bellamin on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkureiden adoptio-ohjelmaa.

Luonteeltaan Bellami on ystävällinen ja hyvin leikkisä, kuten normaalin pennun kuuluukin. Se nauttii huomiosta ja on sosiaalinen ihmisten kanssa. Kotihoitopaikassa Bellami on opetellut monia arkielämän taitoja. Se osaa mm. kävellä hihnassa ja on täysin sisäsiisti. Kotihoitopaikasta kerrotaan tytön olevan oppivainen ja fiksu. Fyysisesti Bellami on hyvässä kunnossa. Aikuisena Bellamista odotetaan kasvavan noin noin 50-55cm korkea ja noin 20-25kg painava. Aika toki näyttää lopullisen aikuiskoon.

25.10.2015
Bellami on saanut pari viikkoa sitten rabies-rokotteen, joten se on rokotusohjelmansa puolesta täysin valmis matkaamaan kotiinsa oman perheen löydyttyä. Bellami elää kotihoitoperheessä normaalia kotikoiran elämää. Perheessä on kaksi lasta, joiden kanssa tämä hurmaava pentu tulee hyvin toimeen. Bellami tullaan steriloimaan ennen Suomeen tuloa.

10.11.2015
Bellami jää asumaan kotihoitopaikkaansa Romaniassa.

———————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Huomioithan myös että koiran luonne voi uuteen kotiin muuttamisen ja koiran aikuistumisen myötä muuttua.

Bellami saapuu Suomeen, steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bellami on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Taija Mäkinen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.