Päivitetty 05.06.2018

Enkelikoira: BELLE M


Syntymäaika: 2010-2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

8.11.2015
Luiza Mandru on hyväsydäminen romanialainen eläinsuojelija ja Kulkurien luotettava yhteistyökumppani. Luizan ja hänen aviomiehensä omistamassa talossa Gradistea nimisessä kylässä asuu noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan. Pääsääntöisesti koirat eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Luizasta voit lukea lisää täältä.

Mandrujen takapihan koiratarhassa asuu myös kadulta löytynyt, ystävällinen narttu-koira Belle M. Aktiivimme tapasivat Bellen marraskuisella matkallaan Romaniaan ja he kertovat Bellen olleen hurmaava ja luonteeltaan lempeä. Vieraiden tullessa tarhalle, se tulee reippaasti tutustumaan, mutta on aluksi hieman jännittynyt. Rohkaistuu kuitenkin nopeasti ja antaa tutkia ja rapsutella itseään häntä kokoajan heiluen. Belle tulee myös muiden tarhalla asuvien koirien kanssa hyvin toimeen. Kaikenkaikkiaan Belle vaikuttaa sympaattiselta ja hyväntahtoiselta tytöltä, joka voisi sopia monenlaiseen kotiin.

Bellen säkäkorkeus on noin 55 cm ja paino yli 20 kg. Tällä hetkellä painoa on turhan paljon ja tulevan perheen onkin syytä kiinnittää huomiota riittävään liikuntaan ja oikeanlaiseen ravintoon.

28.3.2016

Kulkurien aktiivit tapasivat Bellen toistamiseen Luizan luona maaliskuussa 2016. Tytteli sai itselleen hyvinkin kuvaavan lempinime, Vauhtipallero. Muutamista ylimääräisistä kiloista huolimatta Belle on aktiivinen ja leikkisä koira, olematta kuitenkaan liiallisen vilkas. Hetken alkuhepulien jälkeen se jo rauhoittuikin seurustelemaan. Belle vaikuttaa luonteeltaan helpolta koiralta, joka soveltunee hyvin kotikoiran elämään. Jo ylipainonsa vuoksi riittävään liikuntaan tulee neidin kanssa panostaa mutta muutoin se todennäköisesti pärjää hyvin perusaktiivisessa kodissa. Ihmisiä kohtaan Belle on hyvin ystävällinen ja se rakastaa maharapsutuksia.

Lisätty kuvia

26.11.2016
Belle M. odottaa edelleen omaa kotiaan Luizan luona. Luizan luona on tällä hetkellä paljon pelastettuja koiria ja haukkukuoro välillä kohtuullisen kova. Koirien haukunta on aiheuttanut eripuraa Luizan naapureiden kanssa, joten olemme vierailuillamme koittaneet välttää pihamaalla liikkumista. Belle M. asuu tarhassa peremmällä Mandrujen tontilla, joten emme ole päässeet tapaamaan tyttöä kevään jälkeen. Luiza kertoo kuitenkin Bellen olevan samanlainen kultainen pullukka, kuten ennenkin.

3.2.2017
Belle on odottanut pitkään. Lähes koko elämänsä se on viettänyt Luiza Mandrun hoivissa ikiomaa kotiaan odottaen. Vihdoin Belleä onnisti, tänään tyttö on varattu omaan kotiin Suomeen.

4.3.2017
Belle saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen.

5.6.2018
Eläinlääkärin tarkastuksessa Suomeen saapumisen jälkeen Bellellä todettiin voimakas nivelrikko, spondyloosi ja romahtanut nikamaväli selkärangassa. Kipulääkkeiden avulla Belle sai kuitenkin elää vielä vuoden hyvää elämää rakastettuna perheenjäsenenä ja Belle oikein nuortui silminnähden. Asuimme Lapissa, jossa Belle sai ihmetellä poroja, peuroja ja jäniksiä, ja riehua lumikasoissa.  Välillä omistajaakin hirvitti, kun Bellen meno oli niin vauhdikasta!
Huhtikuussa 2018 Belle alkoi ontua ja ontuminen paheni niin, että lopulta hän kinkkasi enää kolmella jalalla. Eläinlääkärissä todettiin, että toisesta takajalasta on mennyt ristiside poikki. Leikkausta ei enää kannattanut tehdä Bellen iän ja muiden vaivojen takia, joten oli tehtävä se vaikein päätös ja lopulta Belle nukahti ikiuneen 20.4. Belle saatettiin haudan lepoon Sodankylässä, missä hän oli saanut viettää elämänsä onnellisimmat hetket.

Osanottomme Bellen perheelle sekä Mandrujen perheelle Romaniaan.

 

——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Belle saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Bellen yhteyshenkilö on Taija Mäkinen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.