Päivitetty 05.06.2018

Kodin saanut koira: ALARICE


Syntymäaika: 05/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

 

Perustiedot ja taustat
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Alarice ja siskonsa Beatrice tuotiin lokakuussa Onevetin klinikalle steriloitavaksi sterilointipäivän yhteydessä, mutta hyvin tyypilliseen romanialaiseen tapaan, kukaan ei tullut niitä enää hakemaan. Nyt tytöt asuvat Cosoban tarhalla ja odottavat niitä omia loppuelämän kotejaan.

Tytöt olivat alkuunsa todella arkoja, mutta ovet kuluneiden kuukausien aikana reipastuneet kovasti. Aktiiviemme mennessä häkkiin molemmat tytöt seisoivat kahden kopin välissä olevalla kuormalavalla ja tarkkailevat uteliaina heidän kotiinsa saapuneita vieraita. Yhden aktiivimme mennessä istumaan lavan reunalle, tytöt edelleen seisoivat paikallaan liikkumatta ja tarkkaillen tilannetta. Kumpikaan ei siis vetäydy tai lähde karkuun, eivätkä myöskään jähmety jännityksestä ja sen takia pysy paikoillaan. Heti tilanteen tullen kumpikin tytöistä alkaa haistella vieraan selkää uteliaina. Molemmat tytöistä vaikuttavatkin hyvin tarkkavaisilta ja kiinnostuneilta nuorukaisilta, jotka lukevat ihmistä tarkkaan. Ikäänsä nähden kummatkin ovat todella rauhallisen oloisia, mutta tähän saattaa tietenkin vaikuttaa myös ympäristö ja siskoksille uusi tilanne. Molemmat kuitenkin rohkaistuvat hurjasti sen muutaman minuutin aikana, mitä aktiiveillamme on tälle sympaattiselle parille aikaa antaa. Tyttöjä kehuttiin todella tasapainoisen oloisiksi.

Alarice on hieman siskoaan ujompi, eikä lähde niin helposti muiden haukkumiseen tai hötkyilyyn mukaan.

Alarice on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painaa arviolta noin 17kg

Päivitykset

05.06.2018
Kuvankaunis Alarice lensi omaan kotiinsa 02.06. Onnea Alarice ja perhe <3

27.05.2018
Kaunis Alarice on varattu omaan kotiinsa <3

28.03.2018
Alarice aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

——————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alarice saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alarice on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nora Anttila

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.