Päivitetty 05.06.2018

Kodin saanut koira: JUSTIN


Syntymäaika: 3/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet/ Rosiori)
kastroitu

 

 

 

Perustiedot ja taustat

09.10.2017
Onevet on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut Onevetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Toinen klinikan perustajista, Dr. Adina, on erityisen kunnostautunut kodittomien koirien auttajana ja OneVetin hoitolan tiloissa asuukin pari sataa koiraa. Suuri osa koirista, varsinkin pennuista, tulee Onevetin lähiympäristöstä, joka on yleinen koirien hylkäyspaikka, sillä ihmiset tietävät Onevetin työntekijöiden poimivan ne sieltä turvaan. Justin ollaan alunperin löydetty Rosiorin kadulta, mutta sai uudeksi osoitteekseen Onevetin tarhan Cosobassa. Siellä Justin kaiket päivät odottaa sitä omaa kotia löytyväksi.

Tapasimme Justinin ensimmäisen kerran syyskuussa. Poikaa kuvailisi tasapainoiseksi ja äärimmäisen rauhalliseksi. Justin onkin koira, joka selvästi arvostaa myös sitä omaa aikaa ja tilaa sen lisäksi, että tarvitsee sitä omaa ihmistä ja jakamatonta aikaa tämän kanssa. Justinilla selvästi kuitenkin on halu olla ihmisen lähellä, sillä se tuli uskalluksensa mukaan viereemme makailemaan ja otti jopa nameja kädestä. Muiden koirien kanssa Justin tulee hienosti toimeen ja vaikuttaa äärimmäiset sopuisalta koiralta. Justin ei siis varmasti laittaisia pahitteeksi, jos tulevassa kodissa olisi reipas koirakaveri odottamassa.

Justinin ei kuultu haukkuvan tarhalla.

Justin on noin 45cm korkea ja painaa tällä hetkellä noin 15kg, mutta on erittäin laihassa kunnossa.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan

05.06.2018
Justin lensi Suomeen oman perheensä luokse 02.06 ja yllätti kaikki reippaudellaan! Kotiin päästyä uni on maittanut pojalle ja onhan se uusi elämä hyvä aloittaa nukkumalla sen taakse jääneen elämän univelat pois!

25.05.2018
Justin on varattu omaan kotiinsa!

30.03.2018
Justin sai monen muun koiran tavalla maaliskuun alussa suomalaisia vieraita osakseen. Näiltä vierailta kuulimme Justinin nykyiset kuulumiset ja poika on kuulemma täysin ennallaan. Justin on todella kiinnostunut vieraista, mutta ei halua lähteä tunkemaan suuren koiralauman läpi, vaan siirtyy kauemmas ja omiin puuhiinsa. Myöhemmin kiinnostus vieraita kohtaan kuitenkin taas herää ja sen vuoksi voikin siirtyä hieman lähemmäs muita koiria. Aktiiviemme sanoin Justin vaikuttaa todella tasapainoiselta ja hyvin korrektilta koiralta. Se ei touhota turhia, eikä ole millään tavalla arka, mutta varmasti kotiin saapuessa tulee tarvitsemaan aikaa huomata, että kaikki on ok. Tiivistettynä täydellinen koira sekä sisältä, että ulkoa.

16.12.2017
Aktiivimme pääsivät tapaamaan tätä suloista turrikkakoiraa marraskuisella reissullaan. Justin omaa hieman filosofimaisen luonteen. Se mielellään seurailee muiden puuhia ja lompsuttelee perässä edelleen tarkastellen mitä ihmettä kaikki muut tekevät. Justin antoi itsestään todella rauhallisen kuvan. Se seuraili aktiiviemme työntekoa ja tykkäsikin koko ajan hengailla heidän lähettyvillään. Yksinään Justin ei ihan rapsutusetäisyydelle uskaltautunut, mutta muiden koirien peesissä tuli oikein reippaasti moikkaamaan. Justin hakeekin turvaa kauheasti muista koirista ja olisikin kiva, jos tulevassa kodissa olisi reipas ja tasapainoinen koira Justinia odottamassa.

———————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Justin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Justin on mikrosiru sekä EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Justinin yhteyshenkilönä toimii Nora Anttila.

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.