Päivitetty 04.06.2018

Kodin saanut koira: CAPPONE (nykyisin Flukè, Suomessa)


Syntymäaika: 2012-2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Lappeenranta)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat

27.3.2016
Eräässä häkissä Glinan tarhalla Romaniassa, omaa mahdollisuutta onneen odotti koirakaveri nimeltään Cappone. Cappone on yksi niistä onnekkaista, joka pääsi elävänä pois Odain kunnalliselta tarhalta.

Romaniassa Glinan tarhalla Capponen asuintovereina oli kaksi narttua, Moira ja Senna. Kyseiset neidot olivat paljon vilkkaampia ja vauhdikkaampia kuin Cappone, jota jopa hieman pelotti näiden kahden vauhti. Tästä johtuen Cappone valitsi usein vetäytyä koppiin, pois muiden jaloista. Kulkurien aktiivien vierraillessa tarhalla 2016 maaliskuussa poika antoi ujostelusta huolimatta vieraiden silittää itseään vaikka oli kopissaan turvassa. Jo tällöin Capponea kuvailtiin lempeäksi ja ystävälliseksi koiraksi.

Cappone nykyisin Flukè on elänyt Suomessa omassa kodissaan noin vuoden verran ja herra tulee uudelleen kotia etsiviin koiriin perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Flukèlla on hieman poikkeuksellinen tilanne, sillä se on elänyt samassa perheessä Markuksen kanssa.

Kaunis Flukè on luonteeltaan todella ystävällinen, ihmisrakas ja upea koira, joka on aivan erityisen rakastettava. Uusia tilanteita se jännittää ja silloin rauhallisuus, kannustus ja kärsivällisyys ovat tärkeitä asioita herralle.

Flukè on arviolta kooltaan noin 52-55 cm ja 22-25 kg.

Nykytilanne

04.06.2018
Flukè muuttikin kaksi viikkoa sitten suoraa loppuelämän kotiinsa. Herra siis sai hoitopaikasta loppuelämän kodin.  Upeasta Flukèsta on kuoriutunut jo muutamassa viikossa oikea hurmuri, joka rakastaa leikkimistä ja rapsutuksia ja sen tärkeä tehtävä on oman pihan vahtiminen muun muassa naapureilta ja postimieheltä. Ihanaa yhteisen elämän alkutaivalta Flukèlle ja sen uudelle perheelle <3

Aiemmat päivitykset

19.05.2018
Flukèn elämä kokee suuren muutoksen ensi maanantaina, kun herra muuttaa uutteen kotihoitopaikkaan. Kuulumisia ja kuvia Flukèn sopeutumisesta uuteen hoitopaikkaan lisätään sivuille kunhan herra on hieman kotiutunut uuteen ympäristöön.

31.03.2018
Herttaisen ja kiltin Flukè herran kodin etsintä jatkuu. Uskomatonta, että tämä upea ja komea herra on edelleen vailla omaa loppuelämän kotiaan. Flukè etsii kiireellisesti omaa kotiaan tai vaihtoehtoisesti hoitopaikkaa. Flukè on etsinyt omaa kotiaan edellisen omistajansa luona ja herra etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Flukè on hyvin iloinen, kohtelias ja hyväntahtoinen koira. Flukèn kanssa kaiken lähtökohtana on kärsivällisyys ja rauhallisuus, sitä ei saa hoputtaa uusissa tilanteissa, esimerkiksi vieraisiin ihmisiin tutustuessa se vaatii jonkin verran aikaa. Flukè on ulkona ääniherkkä ja se saattaa pelästyä kovia ääniä, jonka vuoksi on erityisen tärkeää pitää se aina ulkona kytkettynä. Herran laihdutuskuuri jatkuu edelleen ja sen ruokavalio koostuu laihdutusruuasta.

20.02.2018
Lisätty herralle kuvia ja muutama video helmikuulta.

23.01.2018
Monen mutkan kautta Flukè tulee uudelleen etsimään omaa loppuelämän kotiaan. Herra etsii rauhallista kotia, jossa voisi hyvinkin asua toisia koiria. Kissoihin Flukè suhtautuu sisätiloissa haukkumalla niille, joten varmuuden vuoksi turvallisuuden kannalta herra etsii ensisijaisesti kissavapaata kotia. Vieraita ihmisiä Flukè saattaa nykyään omatoimisesti mennä haistelemaan, mutta ajoittain herra hakee edelleen turvaa piiloutumalla omistajansa taakse jännittävissä tilanteissa. Flukèn ujon luonteen vuoksi, sitä ei suositella perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Aivan ihana Flukè etsii osaavaa, kärsivällistä, huolehtivaa ja rakastavaa kotia, jossa ymmärretään ujon koiran sielunelämää. 

14.01.2018
Pitkän ja perusteellisen pohdinnan jälkeen Flukè herra jää asumaan nykyiseen kotiinsa.

04.01.2017
Flukè herra on saanut useita kotiehdokkaita, joten herrasta ei tällä hetkellä oteta enempää kyselyitä vastaan. Kiitos valtavasti kaikille!

27.12.2017
Kerrassaan hurmaava Flukè herra etsii edelleen tositarkoituksella kiireellisesti omaa kotiaan tai hoitopaikkaa. Flukè ei hauku juurikaan sisätiloissa, joten se varmasti sopeutuisi myös esimerkiksi rauhalliseen rivi -tai luhtitaloon taajama ympäristöön. Flukè haukkuu yleensä, jos se on esimerkiksi ulkona ja ohi liikkuu villieläimiä tai ympärillä tapahtuu jotain muuta normaalista poikkeavaa. Toki ympräristön  muutoksen vuoksi pikkuinen tulee varmasti vaatimaan rohkaisua, aikaa ja kärsivällisyyttä. Flukè ja Markus molemmat sopeutuvat hienosti uusiin tilanteisiin, kunhan heillä on omistaja johon voi luottaa ja joka tarvittaessa näyttää ja opastaa oikean tavan toimia uudessa tilanteessa. Flukè on aivan ihana herrasmies, jolla on aivan valtavasti annettavaa sen tulevalle perheelle.

06.12.2017
Herttainen Flukè etsii omaa kotiaan tai vaihtoehtoisesti hoitopaikkaa. Flukè on hyvin sympaattinen, rauhallinen ja herkkä herra, joka tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Vieraita ihmisiä Flukè voi alussa jännittää, mutta sen täytyy vain rauhassa antaa sopeutua uuteen tilanteeseen. Se koti, johon Flukè tulevaisuudessa muuttaa on hyvin onnekas, sillä herra on kerta kaikkisen upea persoona.

12.10.2017
Flukèn kanssa samassa perheessä asuu tällä hetkellä kolme uroskoiraa täysin sulassa sovussa. Markus ja Flukè tulevat molemmat hienosti toimeen myös narttukoirien kanssa. Alussa molemmat voivat haukkua ja murrailla hieman uudelle tulokkaalle, mutta jonkin ajan kuluttua esimerkiksi yhteinen lenkki sujuu mutkattomasti. Tutustumistilanteet vaativat kuitenkin aina varmuuden vuoksi hieman valvontaa ja tarvittaessa kaksikkoa voi ohjeistaa ja neuvoa tilanteen mukaan.

Upea Flukè on luonteeltaan aivan uskomattoman suloinen, ystävällinen ja lempeä koira. Luonteeltaan tämä kaunis poika on hyvin rauhallinen, se kuuntelee omistajaansa erilaisissa tilanteissa hienosti ja oppii uusia asioita hyvin nopeasti. Flukè on hyvin hiljainen, hupsu ja sen lempipuuhaa on nukkua ja makoilla sohvalla. Pieneläimiä kohtaan herralla herää hieman kiinnostus, mutta pyydettäessä se suuntaa huomionsa hienosti muualle. Flukè ei ole luonteeltaan lainkaan niin itsepäinen kuin Markus.

Flukèn kanssa kaiken lähtökohtana on kärsivällisyys ja rauhallisuus, sitä ei saa hoputtaa uusissa tilanteissa, vaan antaa rauhallisesti tottua uuteen tilanteeseen.

Hoitotoimenpiteiden suhteen se vaatii vielä jonkin verran harjoittelua. Flukè ei tykkää kynsien leikkauksesta, sillä sille jalkojen koskettelu ei ole mieluisaa puuhaa. Rauhallisella puheella ja kannustamisella ajan kanssa se hyväksyy kynsien leikkuun. Oli kyse sitten kynsien leikkuusta tai vieraiden ihmisten tapaamisesta on todella tärkeää antaa Flukèn itse tulla luokse omaa tahtia. Kun Flukè saapui Suomeen, se pelkäsi vieraita ihmisiä paljon, mutta tällä tavalla sen luottamus saavutetaan hyvinkin nopeasti.

Molemmat koirat Markus ja Fluke ovat hyvin ystävällisiä ja ihmisrakkaita koiria. Jos kaksikko päätyy samaan kotiin on tärkeää huomioida, että koirat vaativat kuitenkin koulutusta erikseen omien tarpeidensa mukaisesti.

Flukè syö tällä hetkellä erityisruokaa painonhallintaan, joten myös tulevan kodin täytyy sitoutua pitämään sen paino kurissa. Flukella on hyvin tarkka ruokamäärä, jonka se saa päivittäin, eikä yhtään enempää, sillä liikunnasta huolimatta, se lihoo todella helposti ja ylipaino aiheuttaa erilaisia ongelmia terveyden suhteen.

Kaunis Fluke etsii rakastavaa, rauhallista ja sitoutunutta kotia, jossa ymmärretään ujon ja herkän koiran käyttäytymistä erilaisissa tilanteissa. Herra varmasti arvostaisi turvallista rutiininomaista arkea tulevassa kodissaan. Markus ja Flukè saavat tällä hetkellä ruuan kerran päivässä ja kerran päivässä koirat myös pääsevät pidemmälle lenkille useimmiten metsään. Kaksikko nauttii suunnattomasti olostaan ulkona ja siellä ne viettävätkin huomattavasti mielummin aikaa kuin sisällä. Koirat ovat tottuneet rauhalliseen ympäristöön, pelloilla juoksemiseen, joten aivan kaupunkiympäristöön ne tuskin enää sopeutuvat, sillä esimerkiksi kovia ääniä ja paikkoja, joissa on paljon ihmisiä ne pelkäävät.

Vieraita ihmisiä tavattaessa Flukè ja Marcus voivat alussa jännittää hieman, jolloin herkutkaan eivät maistu. Muutamassa tunnissa, jos niille juttelee hempeällä ja rauhallisella äänellä ja antaa niiden itse lähestyä ja haistella ja tutkia rauhassa jännitys varmasti katoaa. Tutustuessa ei saa katsoa koiria suoraa silmiin ja on järkevää laskeutua niiden tasolle.

Flukè ja Markus ovat nykyisessä kodissa tottuneet romaniankieleen ja ainoa suomenkielinen sana jonka ne tunnistavat on “ei”, joten uuden kielen oppiminen voi viedä kaksikolta aikaa jonkun verran. Autossa koiruudet osaavat matkustaa hyvin, ne matkustavat takapenkillä ja hyppäävät itse sinne. Kumpikaan koirista ei pidä kylpemisestä, mutta erityisesti Flukèlle tilanne on hyvin pelottava.

Flukèsta luopuminen on perheelle hyvin vaikea päätös ja olisikin aivan loistavaa, jos herrasta olisi mahdollista jatkossa saada säännöllisesti kuulumisia.

20.11.2016
Tänä aamuna herätessään Cappone oli saanut uuden nimen, Flukè ja oli ihan oikea perheenjäsen. Onnea matkaanne Flukè ja lauma.

09.08.2016
Olipa kerran koiraystävä, joka selasi Kulkurien kotia etsivien koirien sivua. Tullessaan Capponen sivulle ja nähdessään tämän katseen, koiraystävä tiesi löytäneensä sielunkumppaninsa. Ja niin Cappone varattiin omaan kotiin.

29.06.2016
Kulkurien aktiivit matkasivat Romaniaan myös toukokuussa 2016. Tällä matkalla he kävivät myös Glinan tarhalla jossa kotia odottaa myös Cappone.

Capponen edellinen päivitys kertoi pojan väistyvän vauhdikkaita koirakavereita kopin suojiin ja niin myös tällä kertaa tapahtui. Cappone ei osoittanut mitään halua tulla vierailijoiden luokse tällä vierailulla. On mahdollista, että Capponea ujostutti vieraat tai se ei kertakaikkiaan halua ottaa riskia ajautua konfliktiin muiden kanssa ja valitsee näin mielummin pysyä kopissa. Päivitystä tiedossa jälleen heinäkuussa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Flukè on kastroitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja testattu useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flukè on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviinluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Flukèn yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.