Päivitetty 07.06.2018

Kodin saanut koira: NEITI VILIJONKKA nykyisin Nyyti


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloidaan

 

20.03.2018
Eläinlääkäripariskunta Dragos ja Adina Vladutin omistama Clinica Veterinara OneVet on Bukarestissa sijaitseva eläinlääkäriklinikka, jonka kautta kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäyvät koirat kulkevat. Dr Adina on lämminsydäminen eläinlääkäri, joka uurastaa väsymättömästi auttaakseen kodittomia eläimiä. Vuonna 2015 Vladutit osittain ostivat ja osittain vuokrasivat ison maatilan noin puolen tunnin ajomatkan päässä klinikalta sijaitsevasta Cosoban kylästä. Onevetin tarhalle on kunnostettu tiloja kodittomille koirille ja kissoille sekä klinikkahuone eläinlääkärin tutkimuksia ja toimenpiteitä varten.

Adina oli huomannut Vilijonkan erään talon portin edessä ja pysähtynyt ruokkimaan sitä, jolloin nuori mies oli tullut ulos talosta haukkumaan ja haastamaan riitaa Adinan kanssa. Adina kaappasi pikkuisen mukaansa ja vei Onevetin tarhalle turvaan odottamaan omaa loppuelämän kotiaan.

Vilijonkka on hyvin sopuisa koira, niin toisten koirien kuin ihmisten kanssa. Neiti on ollut tarhalla vasta muutaman viikon, joten se on vielä hieman hämmentynyt kaikesta vilinästä, mitä sen ympärillä tapahtuu. Tarhalla Vilijonkka ei viihdy porukan melskeessä mukana, vaan se hakeutuu rauhallisempaan paikkaan hieman sivummalle.

Ihmisiä kohtaan suloinen Vilijonkka on hyvin kiltti, lempeä ja se antaa hyvin kauniisti käsitellä itseään. Tarhalla Vilijonkka ei juurikaan hauku, mutta asia voi toki muuttua kotiolosuhteissa neidin saatua lisää itseluottamusta. Neiti Vilijonkka on erityisen sympaattisen ja rauhallisen oloinen pikkukoira, joka näyttää selvästi eleitään, se muun muassa rahoittelee itseään ja muita osapuolia eleillään paljon.

Neiti Vilijonkka on arvion mukaan noin 6 kg painava ja säkäkorkeutta sillä on arvion mukaan noin 30 cm. Pikkuisella on töpöhäntä.

06.06.2018
Neiti Vilijonkka nykyisin Nyyti  lensi 2.6 omaan loppuelämän kotiinsa.

24.05.2018
Herttainen Vilijonkka on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

17.05.2018
Vilijonkalle on tänään vahvitestettu lento Suomeen 2.6. Pikkuinen on saanut useita potentiaalisia kotiehdokkaita, joten toivotaan, että Vilijonkka pääsee lentämään suoraa omaan kotiinsa.
_____________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Neiti Vilijonkka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neiti Vilijonkka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Neiti Vilijonkan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.