Päivitetty 07.06.2018

Kodin saanut koira: LUZ


Syntymäaika: 10/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 50 koiraa ja 20 kissaa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Pääsääntöisesti eläimet asuvat sisätiloissa ja ulkoilevat turvallisesti aidatulla pihalla. Kuitenkaan ei voida puhua normaalista kotiympäistöstä koirien suuren määrän vuoksi, vaikka ympäristö sellainen onkin.

Luzin Luiza on löytänyt hylättynä pellolta muutama kuukausi sitten.

Suloinen Luz on pennun tapaan touhukas, iloinen ja leikkisä. Luz tulee hienosti toimeen ihmisten kanssa sekä toisten koirien ja kissojen kanssa. Se on luonteeltaan ystävällinen ja lempeä ja se nauttii leikkimisestä muiden koirien kanssa. Ruoka on Luzille tärkeä resurssi, jota se puolustaa muilta koirilta. Luz haukkuu ajoittain Luizan luona, mutta ei millään tavalla erityisen paljon.

Ihastuttavalla ja kauniilla Luzilla on tällä hetkellä arvion mukaan painoa noin 5 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm. Luz on noin 8 kuukautta vanha ja se on rokotettu Onevetissa noin neljä viikkoa sitten.

07.06.2018
Luz lensi Suomeen omaan kotiinsa 2.6.

21.05.2018
Pikkuinen Luz on varattu omaan kotiin. Onnea Luzille ja sen tulevalle perheelle <3

06.05.2018
Herttainen Luz on lisätty Kulkurien adoptio-ohjelmaan.

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Luz saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luz on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Luzin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.