Kodin saanut koira: BEMBI

Syntymäaika: 9/2015
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

5.10.2016
Bembi on löydetty metsästä, missä oli etsimässä ruokaa.  Löytäjä tarjosi koiralle ruokaa ja toimitti koiran Onevetin tarhalle, joka on yksi Kulkureiden yhteistyötahomme ja näin Bembille tarjoutui uusi mahdollisuus ja toivo omasta kodista.

Bembi on hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen koira, joka vielä suloisuttaa iloisuudellaan ja kauneudellaan. Vaikka on reipas ja innokas koira, osaa Bembi myös rauhoittumisen ja ymmärtää hyvin rapsutusten ihanuuden ja nauttiikin saamastaan huomiosta. Sylissä ollessaan hieman alkuun jähmettyy ja jännittää, mutta rentoutui, huomattuaan saavansa hellyyttä ja silittelyä. Bembi antaa käsitellä itseään hyvin ja vaikuttaa muutenkin hyvin tasapainoiselta koiralta. Tämä nuori tyttö asuttaa häkkiään muiden koirien kanssa ja tilanteessa, jossa koirat joutuvat sanaharkkaan, on Bembi se, joka mieluummin väistää tilanteen. Bembin ei kuultu haukkuvan tarhalla, joten kerrostalokin olisi mahdollinen kodiksi. Asioille avoin ja utelias koira, joka suhtautuu maailmaansa lempeästi.

Bembi on pienehkö koira, noin 35 – 40 cm ja painoa noin 10 kg.

14.11.2016
Aktiivimme tapasivat Bembin Marraskuun matkallaan ja kertoivat Bembin olevan ihana ilopomppija. Malttiakin koirasta löytyy ja osaa myös odottaa huomio vuoroaan maltillisesti. Muutama ylimääräinen kilo on kertynyt vyötärölle, joten liikunnallinen perhe olisikin nyt tälle tytölle tarpeen. Kuvia ja video lisätty.

25.11.2016
Bembi on varattu omaan kotiin.

2.1.2017
28.12.2016, vain muutama päivä ennen vuoden vaihtumista, saapui vuoden 2016 viimeinen Kulkuri lento Helsinki-Vantaa lentokentälle tuoden jälleen onnekkaita koiria Romaniasta Suomeen ja omaan kotiin. Näiden onnekkaiden joukossa oli myös Bembi, jota vastassa oli hänen omat ihmiset. Ihanaa uutta vuotta ja elämää Bembille, sekä perheelle.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bembi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bembi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Yhteyshenkilö: Stina Nurmikoski

Kuvat aukeavat isommiksi klikkaamalla.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: