Päivitetty 15.05.2020

Kodin saanut koira: BENZI


Syntymäaika: n. 3/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
7.4.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Kodittomista eläimistä ei ole Romaniassa pulaa, niitä on kaikkialla. Myös Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti valtavasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Eräs heistä on herttainen, nuori Benzi, joka löytyi bensa-asemalta. Kauniskatseinen Benzi on ihmistä kohtaan ystävällinen, mutta vielä hieman tottumaton käsittelyyn, sitä pelottaa kun ihminen koettaa ottaa sen syliin. Siksi Benzi tuleekin tarvitsemaan paljon mukavia kokemuksia ihmisen kanssa olemisesta ja tulevan kodin on tärkeätä sitoutua harjoittelemaan käsittelytilanteita omaehtoisuuden periaatteita hyväksikäyttäen. Harjoituksia varmasti helpottaa se, että herkut maistuvat tälle neitoselle. Koska Benzi on ihmisten suhteen hieman tottumaton, lapsiperhe ei ole Benzille ensisijainen valinta. Benzi tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ja tulevassa kodissa voisi hyvin olla koirakaveri odottamassa Benziä. Tarhalla Benzin ei ole huomattu haukkuvan tai pitävän meteliä.

Benzi on noin 50 cm korkea ja painaa noin 15 kiloa.

Päivitykset
15.5.2020
Suloinen Benzi löysi kodin Saksasta. Onnea matkaan!

7.4.2020
Suloinen Benzi etsii nyt ikiomaa perhettään Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benzi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benzi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.