Päivitetty 06.09.2020

Kodin saanut koira: ROOPE


Syntymäaika: 4/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2020

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Pikkuinen Roope löytyi kylän kadulta harhailemasta eksyneen näköisenä ja pääsi onnekseen Cosoban tarhalle turvaan. Pienen koiran kohtalo yksin kadulla on harvoin hyvä ja ilman apua se olisi varmasti jäänyt auton alle, tullut toisen koiran tappamaksi tai sairastunut vakavasti. On hyvin todennäköistä, että Roope on hylätty entisestä kodistaan, mutta mitään varmaa taustasta on sen kohdalla mahdoton sanoa.

Arviolta noin yksivuotias Roope on suloinen ja vähän reppanan oloinen pieni koira. Se tulee hyvin toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa ja antaa myös ihmisten lähestyä ja käsitellä ongelmitta. Tarhaelämä jännittää sitä vielä jonkin verran, mutta koiraporukassa se on jo reippaan ja iloisen oloinen koira. Ihmisiin se suhtautuu ystävällisesti, vaikka uudet tyypit välillä hiukan jännittävät.

Roope ei tarhalla erityisemmin hauku, joten se saattaisi sopia asumaan myös kerrostaloon. Roope vaikuttaa muutenkin suhteellisen reippaan ja tasapainoisen oloiselta pieneltä koiralta, joka voisi sopia monenlaiseen perheeseen. On kuitenkin hyvä muistaa, että Roope on kokenut lyhyen elämänsä aikana todella paljon stressiä, joten sen täydelliseen laskemiseen kotiympäristössä saattaa kulua aikaa.

Roopen patellat on tutkittu tarhalla ja ne vaikuttavat olevan kunnossa eivätkä luksoidu.

Roope on noin 35 cm korkea ja painaa noin 5 kiloa.

Päivitykset

5.9.2020
Roope saapui tänään omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Roope ja perhe!

21.5.2020
Suloinen Roope varattiin tänään omaan kotiin.

8.5.2020
Roope aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

__________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roope saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roope on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Roopen yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.