Päivitetty 25.06.2019

Kotia etsivä koira: LORD BOLLE


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G.Rescue)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta

25.6.2019

Mihai Gregorie on romanialainen eläinlääkäri, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Voidakseen tehdä eläinsuojelutyötä paremmin, hänen perustamallaan yhteisöllä, M. G. Rescuella on rakenteilla oma tarha noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Lord Bolle päätyi tarhalle viime helmikuussa, kun Mihain ystävä löysi sen luurangonlaihana kadulta ja toi tarhalle turvaan. Lord Bolle on saanut nyt ruokaa syödäkseen ja paino on lähtenyt tasaisen maltillisesti nousuun.

Luurangonlaihasta koirasta on tarhalla kuoriutunut varsin tasapainoinen, läheisyyttä ja ihmisiä rakastava nuori koira. Urosten kanssa Lord Bolle ei kaikissa tilanteissa tule toimeen, mutta narttujen kanssa viettää aikaa ongelmitta. Lord Bollea voisikin siis harkita narttukoiran kaveriksi. Ihmisiin Lord Bolle suhtautuu todella luottavaisesti. Se tulee muitta mutkitta tutustumaan ja hakeutuu ihmisen läheisyyteen ja rapsutettavaksi. Mikään häslä Lord Bolle ei ole, vaikka saattaakin tervehtiessään hypätä ihmistä vasten ja moiskauttaa pusun keskelle ihmisen naamaa. Silloin tällöin Lord bolle intoutuu myös leikkimään ja spurttailemaan pihamaalla mutta on kuitenkin yleisolemukseltaan melko rauhallinen. tulevan kodin tulee kuitenkin muistaa, että koiran vahvistuessa ja kotiutuessa löytyy tästä nuoresta koirasta myös se niin kutsuttu turbovaihde. Lord Bolle ei juurikaan hauku. Tämä lempeä jätti on mutkattoman oloinen herrasmies, joka antaa ihmisen käsitellä sitä ongelmitta. Tulevan kodin on kuitenkin hyvä huomioida, että taustastaan johtuen voi Lord bollella ilmetä ylenpalttista kiinnostusta ruokaan tai ruuan puolustamista. Kodin olisikin hyvä opiskella ennakkoon resurssien vahtimisesta, mikäli tällaisesta ei aiempaa kokemusta ole.

Lord Bolle on noin 3-vuotias uros, jolla korkeutta on 60-65cm ja painoa tällä hetkellä n. 35kg. Lord Bolle kerää massaa vielä jonkin verran ja kunhan alipainoisuus on hoidettu, se kastroidaan.

Päivitykset

25.6.2019

Lord Bolle aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lord Bolle saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lord Bolle on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Lord Bollen rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Lord Bollen yhteyshenkilönä toimii:  Nina Ehrström

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa