Päivitetty 08.05.2020

Kodin saanut koira: RIANNA


Syntymäaika: 4-10/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

2.5.2020
Romaniassa on yli kaksi miljoonaa koditonta koiraa eli ongelma on käsittämättömän suuri. Se on seurausta 80-luvun ripeään kaupungistumiseen tähtäävästä poliikasta silloisessa yksinvaltaisesti hallitussa Romaniassa: ihmisiä siirrettiin maaseudulta kaupunkiin rakennettuihin kerrostalolähiöihin, jonne kotieläimet eivät mahtuneet tai ne oli kiellettyjä. Niinpä lemmikit oli pakon edessä jätettävä oman onnensa nojaan kyliin. Lyhytnäköinen asutuspolitiikka yhdistyneenä muun muassa suuriin yhteiskunnallisiin eroihin ja köyhyyteen on ruokkinut asenteita, joiden mukaan lemmikkieläimillä ei ole sellaista arvoa, johon me nykyisessä suomalaisessa yhteiskunnassa olemme tottuneet. Romaniassa on kuitenkin yhä enemmän ihmisiä, jotka haluavat muuttaa asioita ja tekevät paljon työtä muutoksen hyväksi, mutta asenteet muuttuvat hitaasti. Eläinsuojelijat työskentelevät väsymättä auttaakseen kodittomia eläimiä. Heidän joukossaan ovat Adina ja Dragos Vladut, jotka omistavat Onevetin eläinlääkäriaseman. Eläinlääkärin työnsä ohella Adinalla riittää työsarkaa hänen perustamansa yhdistyksen One Rescue Associationin ylläpitämällä Cosoban tarhalla, missä asuu ja etsii omaa kotiaan tällä hetkellä noin 400 koiraa. Tarhalla järjestetään myös sterilointipäiviä, jolloin ihmiset voivat tuoda lemmikkinsä tarhan klinikalle steriloitavaksi maksutta.

Riannan tie Suomesta kotia etsiväksi koiraksi on käynyt sterilointipäivän kautta. Riannalla on siis joskus ollut koti tai ainakin ihminen, joka on välittänyt siitä niin paljon, että toi tytön steriloitavaksi Cosoban tarhalle viime vuonna. Emme tiedä mitä tapahtui tuon päivän aikana, mutta tarhalle Riannan tuonut henkilö ei koskaan tullut hakemaan tyttöä takaisin. Alkuun Rianna oli hämmentynyt ja ujo jouduttuaan tarhan aivan uuteen ympäristöön, mutta reipastui pian ymmärrettyään, ettei mitään ikävää tapahdu ja että ympärillä olevat ihmiset ja muut koirat ovat ystävällisiä. Aktiivimme tapasivat Riannan ensi kerran jo joulukuun 2019 tarhamatkalla ja silloin kuvatulla videolla näkyy, miten Rianna ensin vähän varovasti lähestyy vierasta ihmistä, mutta uskaltautuu jo heti kohta haistelemaan vieraan kättä häntä heiluen. Tarhan tuttuja ihmisiä Rianna tervehtii iloisena ja luottavaisena ilman mitään varovaisuutta ja syö innokkaana saamansa herkut. Toisten koirien kanssa Rianna tulee toimeen mainiosti. Tulevan kodin tulee kuitenkin varautua siihen, että kotiuduttuaan Rianna on jälleen alussa epävarma ja ujo, koska muutos romanialaisesta tarhaelämästä suomalaiseen ympäristöön on valtavan suuri. Riannalla näyttää kuitenkin olevan perusluottamus ihmiseen ja oikeanlaisella suhtautumisella Rianna saa takaisin reippautensa.

Kaunis Rianna on nyt 1,5-2- vuotias, painaa noin 20 kg ja on 50-55 cm korkea.

Päivitykset

8.5.2020
Rianna on saanut kodin Saksasta.

2.5.2020
Rianna pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Rianna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rianna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Riannan yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.