Päivitetty 18.12.2019

Kotia etsivä koira: PATSY


Syntymäaika: 6/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
3.10.2019

Onevetin Cosoban koirasuoja on Kulkureiden yhteistyökumppanin One Rescue Associationin ja Adina Vladutin johtama tarha, jolla on jatkuvasti noin 400 koiraa hoidossa ja odottamassa uutta kotia. Adinan pääpaikka on Bukarestissa, eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat.

Eräänä päivänä Cosoban porteilta löydettiin kahden nartun pentue, Patsy ja Edina.

Patsy on siskonsa lailla reipas ja leikkisä pentu tuttujen kanssa. Pentujen rokotussuoja on vielä puutteellinen, joten heidät pidetään erillään muista toistaiseksi. Pennut suhtautuvat aktiiveihin uteliaasti ja heiluttavat pikkuisia häntiään innokkaina. Molemmilla on ollut iho-ongelmia, johon ovat saaneet hoitoa.

Patsyn väritys on siskoaan tummempi ja Patsylla on tyylikäs silmälasikuvio silmien ympärillä.

Patsy on nyt noin 3kk vanha ja valmis matkustamaan muutaman kuukauden kuluttua.

Tällä hetkellä Patsy painaa noin 5kg ja kasvaa keskikokoiseksi koiraksi.

Patsy etsii omaa kotia, jossa on kärsivällisyyttä, rakkautta ja motivaatiota kasvattaa pennusta onnellinen koira.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan.

12.12.2019
Kaunis pentu. Patsyä jännittää klinikan sisätilat ja aktiivien vierailu. Pian Patsy rauhoittuu sisälle levitetyn peitteen päälle makoilemaan. Patsy syö herkkuja maasta ja käy mm. tutkimassa/haistelemassa paperimappeja. Patsy on selkeästi tutkivan oloinen pentu, se tutkii ympäristöä rauhassa, eikä suoraan ryntää ihmisen luokse. Patsy on namimotivoituvan oloinen ja se selkeästi reipastuu saatuaan kissanruokaa. Patsy syö pääasiassa herkkuja maasta ja eikä tule aivan kosketusetäisyydelle.

5.12.2019

Patsy palasi etsimään omaa loppuelämän kotia. Patsy on testattu multiresistenttien bakteerien suhteen ja tulos oli ESBL-positiivinen. Lisää aiheesta esimerkiksi täällä.

21.10.2019
Patsy varattiin omaan kotiin. Onnea Patsy ja Patsyn uusi koti!

3.10.2019
Patsy aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu.

Mikäli pentu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida/kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu leikkauttamaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhteyshenkilöösi ennen toimenpidettä.

Patsy saapuu Suomeen leikattuna (mikäli fyysisesti on siihen valmis), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Patsy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Patsyn yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa