Päivitetty 01.05.2020

Kodin saanut koira: ALESSIO


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 11.04.2020)

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Romaniassa hylätään kadulle päivittäin satoja koiria. Näin on luultavasti käynyt Alessiollekin, sillä sen menneisyydestä ei ole tarkkaa tietoa.

Alessio on osoittanut olevansa ihmisille ystävällinen ja ottaa herkkuja tarjoavan ihmisen kädestä. Se tulee myös hyvin toimeen kissojen sekä muiden koirien kanssa. Kotona Alessiota voisikin odottaa kissa- tai koirakaveri, jonka kanssa puuhastella. Vaikka Alessio on nuori, se on ikäisekseen melko rauhallinen. Tulevan kodin tulee kuitenkin ottaa huomioon, että siitä huolimatta se tarvitsee silti liikuntaa ja aktiviteetteja, jotta se ei pura energiaansa esimerkiksi kodin askarteluun. Alessio ei ole tottunut käsittelyyn, joten tulevan kodin tulee panostaa siihen positiivisin menetelmin.

Alessio on hieman pötkylämallinen poika jonka takia paino täytyy pitää kurissa, jottei sen nivelet rasitu. Alessio painaa arviolta noin 7kg ja on noin 30cm korkea. Se saattaa todennäköisesti kasvaa vielä hieman, mutta jäänee pienikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset:
01.05.2020
Alessio on varattu omaan kotiinsa Saksaan.

11.04.2020
Ihana Alessio tuli mukaan Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

___________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavarat saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Alessio saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Alessio on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Darja Lindholm

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa