Päivitetty 28.04.2020

Kodin saanut koira: ADORA (Pottutiimi)


Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Pääkaupunkiseutu)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
26.12.2019
Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua.  Maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä viimeisimmällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Cosoban tarhalle paikalliset asukkaat voivat tuoda koiriaan ja kissojaan steriloitavaksi maksutta. Näin myös Pottutiimiksi nimetty pentue päätyi tarhalle: paikallinen nainen toi emokoiransa steriloitavaksi ja tarjosi sen pentuja Adinalle. Adinalla ei juuri ollut valinnan varaa, sillä oli ilmiselvää, että ellei hän ottaisi pentuja huostaansa, riski niiden hylkäämiseen oli suuri. Pottutiimiin kuuluvat neljä pentua Anuschka, Adora, Rocket ja Rosamunda ovat aloittaneet rokotusohjelman ja kaksi pennuista on jo varattu omiin koteihin. Tytöt Adora ja Rosamunda odottavat kuitenkin edelleen omia kotejaan. Tammikuussa 2020 Adora ja Rosamunda saivat tilaisuuden päästä Suomen kotihoitoon, opettelemaan kotikoiran elämää. Molemmat tytöt ovat iloisia ja rohkeita eivätkä arastele ihmisiä. Niiden päivät kuluvat touhukkaassa leikissä ja yhteisissä lepohetkissä. Neljän pentueen porukasta kolme ovat äkkiseltään katsottuna identtisiä. Adoran erottaa porukasta sen valkoisesta laikusta rinnassa. Syliin Adora rauhoittuu heti hienosti eikä se pyristele pois. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Adora tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia, koiralähtöistä ja lempeää käsittelyä kasvaakseen reippaaksi koirakansalaiseksi.

Pennut ovat nyt noin 4 kuukauden ikäisiä ja kasvanevat pieniksi keskikokoisiksi aikuisina.

Päivitykset
28.4.2020
Muutama kuukausi siinä vierähti, kunnes varmistui, että Adora on jo kotona eikä enää kotihoidossa. <3

22.1.2020
Adora on ehtinyt olla kotihoidossa nyt 1,5 viikkoa. Yksinolot sujuvat Adoralta ongelmitta, Adora ei ujostele ihmisiä ja sisäsiisteyskin on tällä tytöllä oikein loistavalla mallilla! Ulkona isot rekat ja kovaa ääntä pitävät ajoneuvot toisinaan jännittävät Adoraa ja tätä kotihoidossa nyt harjoitellaankin. Siskoonsa Rosamundaan verrattuna Adora on piirun verran rauhallisempi. Kaikenkaikkiaan Adora on kuitenkin reipas ja iloinen tyttö, joka mieluusti muuttaisi omaan, loppuelämän kotiin! Adora varmasti olisi iloinen, jos tulevasta kodista löytyisi koirakaveri, mutta varmasti hän pärjäisi myös perheen ainoana koirana.

Myös Adoran testitulokset multiresistenttien bakteereiden osalta saapuivat ja Adoralta löytyi ESBL-bakteeri. ESBL:stä voit lukea lisää mm.täältä ja Ruokaviraston sivuilta täältä. Tarvittaessa Adoran yhteyshenkilö Kira vastaa kaikkiin asiaa koskeviin kysymyksiin.

11.1.2020
Adora lensi Suomeen ja etsii nyt loppuelämän kotia pääkaupunkiseudulta käsin!

8.1.2020
Suloinen sai upean mahdollisuuden ja matkustaa Suomeen kotihoitoon 11.1. Tervetuloa Adora!

26.12.2019

Joulukuussa aktiivimme tapasivat myös vilkkaat pottupennut! Kaksi pennuista ovat löytäneet jo omat kotinsa, mutta tytöt Adora ja Rosamunda odottavat edelleen, että se oikea koti tulisi vastaan. Pennut ovat kaikki reippaita ja iloisia eikä niiden välillä ole havaittavissa suuria luonne-eroja. Ne rauhoittuvat hienosti syliin, häntiään heiluttaen mutta eivät suoranaisesti hakeudu ihmisten lähelle kiehnäämään. Namit kelpaavat sekä kädestä, että maasta ja toisinaan joku pennuista murahtaa tohinan keskellä. Ihania ja iloisia pentuja, joiden soisi jo pääsevän kotiin kasvamaan!

2.11.2019
Ihana Adora sisaruksineen aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adora saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Adora on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Adoran yhteyshenkilönä toimii Kira Suomalainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.