Päivitetty 13.01.2020

Kodin saanut koira: ANUSCHKA (Pottutiimi)(nyk. Lotte)


Syntymäaika: 8/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta                                                                                                                                                                                                                             

1.11.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä viimeisimmällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Cosoban tarhalle paikalliset asukkaat voivat tuoda koiriaan ja kissojaan steriloitavaksi maksutta. Näin myös Anuschka-tyttönen sisaruksineen päätyi tarhalle: paikallinen nainen toi emokoiransa steriloitavaksi ja tarjosi sen pentuja Adinalle. Adinalla ei juuri ollut valinnan varaa, sillä oli ilmiselvää, että ellei hän ottaisi pentuja huostaansa, riski niiden hylkäämiseen oli suuri. Pottutiimiksi nimetylle neljän pennun katraalle on jo aloitettu rokotusohjelma. Pennut ovat kaikki iloisia ja rohkeita eivätkä arastele ihmisiä. Niiden päivät kuluvat touhukkaassa leikissä ja yhteisissä lepohetkissä. Anuschka on pentueen vaalein tyttö.

Pennut ovat nyt noin 2,5 kuukauden ikäisiä ja kasvanevat keskikokoisiksi, noin 40-50 cm korkeiksi ja 15-20 kg painaviksi koiriksi.

Päivitykset

13.1.2020
Anuschka saapui kotiin ja on uudelta nimeltään Lotte. Paljon onnea Lotte ja perhe!

3.12.2019

Anuschka on varattu!

1.11.2019
Pikku-Anuschka aloittaa kodinetsinnän adoptio-ohjelmassamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Anuschka tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia.

Anuschka saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Anuschka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.