Päivitetty 12.01.2020

Kodin saanut koira: COADA


Syntymäaika: 2010
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu


Perustiedot ja tausta

12.1.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Eräs Adinan hoivissa olevista koirista on upea Coada (nimi tarkoittaa häntää). Coada oli aiemmin viettänyt aikaansa rakennustyömaalla, jossa rakennusmiehet olivat sitä ruokkineet. Rakennuksen omistaja oli kuitenkin päättänyt, että Coadan on parempi jossain muualla, joten Coada päätyi Cosobaan. Coada on Adinan mukaan seniori, noin 9-vuotta vanha, mutta tätä on vaikea uskoa, kun katsoo Coadan reipasta menoa. Se viettää päivänsä vapaana Cosoban tarhan alueella joukon muiden koirien kanssa: Coada tulee hyvin toimeen ihan kaikkien pihassa oleskelevian koirien kanssa ja heittäytyy mielellään leikkiin nuorempien kanssa (katso video!). Ruuasta se tosin on hieman tarkka ja saattaa komentaa muita koiria kun ruokaa on lähistöllä. Energisestä meiningistään huolimatta Coada osaa kuitenkin myös rauhoittua aivan erinomaisesti, touhuttuaan hetken, se asettuu rauhallisesti pihaan makoilemaan, sulkee silmät ja ottaa levolliset päiväunet, vaikka ympärillä onkin kova meno ja meininki.  Ihmisiin Coada suhtautuu avoimesti ja ystävällisesti, se tulee rennosti tervehtimään ja seuraa tarkkana mistä taskusta on seuraavaksi tulossa herkkuja. Myös käsittely onnistuu hyvin. Coada on tasapainoisen oloinen koira, ja sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

Coada on tullut tarhalle keväällä 2019. Silloin Coadalla todettiin Stickerin sarkooma, josta voit lukea lisää täältä. Coadan hoidot on aloitettu heti keväällä ja ne ovat jatkuneet kesän, sekä syksyn ajan, ja ovat nyt loppusuoralla.

Coada on 50 – 55 cm korkea ja painaa nyt noin 25 kiloa.

Päivitykset
12.1.2020
Coadaa kohtasi onni ja se sai oman kodin Romaniasta. Onnea matkaan Coada. <3

23.12.2019
Ihastuttavan Coadan kodinetsintä Kulkurien adoptio-ohjelmassa alkaa tänään!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Coada saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Coada on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa