Kodin saanut koira: BERLA

Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
Kokoarvio:

 

29.11.2015
Toisinaan tarhoille päätyvillä koirilla ei ole sen kummempaa tarinaa. Ne ovat olleet niin onnekkaita, että joku eläinsuojelija on ne huomannut ja napannut matkaansa ennen rankkureita. Näin kävi sisaruksille Berlalle ja Bisquitille, jotka Glinan vapaaehtoinen Mara Bornea huomasi pentuina kesällä 2014 läheisellä pellolla matkallaan tarhalle. Sisarukset pääsivät Maran kyydissä tarhalle turvaan ja ovat nyt valmiita Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytämään omat kotinsa Suomesta.

Berla on sisaruksista hillitympi ja ujompi. Alkuun saadessaan häkkiinsä ihmisvieraita se menee varmuuden vuoksi koppiinsa turvaan ja kuikuilee sitten sieltä mitä tulijat oikein aikovat. Todettuaan vieraat mukaviksi Berla kuitenkin rohkaistuu ja tulee tutkimaan mitä herkkuja tulijoilla on tarjolla. Ihmiset selvästi kiinnostavat tyttöä kovasti, mutta vielä tilanteet vähän jännittävät. Berlan jännityksen alla piilee kiltti ja lempeä tyttö. Berla tuleekin tarvitsemaan kodin jossa nähdään sen ujon ensivaikutelman takana piilevä kultainen persoona.

Berla on noin 50 cm korkea ja painaa noin 22 kiloa. Berla on veljeään selvästi sirompi.

1.2.2016
Berla on rohkaistunut viime tapaamisesta. Vieraan ihmisen mennessä häkkiin sitä alkaa hieman jännittää ja se odotteleekin hetken vähän sivummalla, mutta ei mene enää koppiinsa piiloon. Kun ihminen istahtaa alas ja saa syliinsä Berlan innokkaan veljen Bisquitin, uskaltautuu Berlakin ujosti lähemmäs nuuskuttelemaan vierasta. Hetken touhua ihmeteltyään Berla antaa vieraan jo koskea itsensä. Ujosti se jää nautiskelemaan rapsutuksista. Kun rapsutuksen lopettaa tulee Berlalle suuri ilo. Ehkä se on ylpeä uskaltamisestaan tai sitten se on vain onnellinen saamastaan vähästäkin huomiosta. Tyttö hyppelehtii ympäriinsä ja sen häntä alkaa hurjasti vispata. Hetken ilakoituaan se palaa ujosti takaisin kosketusetäisyydelle. Berlalla on todella kauniit kasvot ja aina iloisina hetkinään se näyttää aivan siltä kuin se hymyilisi.

15.5.2016
Sievä ja suloinen Berla odottelee edelleen Glinan tarhalla ikiomaa kotiaan. Vieraat ihmiset jännittävät sitä alkuun jonkun verran, mutta uteliaisuus voittaa ja tyttö jääkin ihmettelemään ihmisten ja rohkean veljensä touhuja. Berla ottaa namit nätisti kädestä ja antaa samalla vähän rapsutella itseään. Ujoudestaan huolimatta Berla on selvästi ihmisrakas ja siitä näkee, että se haluaisi kovasti tulla lähemmäs. Kun Berlaa kehuu rapsutusten jälkeen sen häntä alkaa heilua niin voimakkaasti, että koko keho liikkuu mukana. Se on silminnähden onnellinen kehuista ja alkaa suloisesti hymyillä, kun joku puhuu juuri sille. Berla onkin äärettömän kiltin ja herttaisen oloinen koira, jonka pitäisi vaan päästä pois tarhan stressaavista oloista, jotta sen todellinen luonne pääsisi esiin.

11.7.2016
Herttainen Berla odottaa edelleen Glinan tarhalla omaa ihmistään. Mustat koirat häviävät helposti satojen muiden koirien sekaan ja niin on käynyt myös Berlalle ja sen veljelle Bisquitille. Sisarukset ovat kuitenkin tarhalla vietetyistä vuosista huolimatta edelleen yhtä kultaisia. Berla otti jälleen heinäkuussa vieraat vastaan suurella ilolla. Se alkaa hyöriä heti vieraita saadessaan ja on aivan suunniltaan onnesta jo pelkästään siitä että joku huomaa sen. Ujosti se seurailee ihmisten touhuja ensin sivummalta ja käy sitten hetken ihmeteltyään myös tutustumassa tulijoihin. Berla on äärimmäisen pehmeän ja lempeän oloinen tyttö. Berla ei hauku tarhalla juuri lainkaan ja on muutenkin ujoudestaan huolimatta hyvin tasapainoisen oloinen koira.

Lisätty Berlalle video heinäkuulta.

29.11.2016
Herttainen Berla oli jälleen aktiivejamme vastassa marraskuussa. Se innostuu suunnattomasti huomatessaan, että ihmiset ovat tulossa sitä tervehtimään ja jo tutuksi käynyt ilohyppely ja tanssahtelu alkavat saman tien. Vaikka Berlan rohkeampi veli Bisquit ei ollutkaan näyttämässä siskolleen mallia, jäi Berla siitä huolimatta ihmettelemään vieraita pienen matkan päähän. Berla on edelleen hyvin ujo ja se tuleekin tarvitsemaan kodiltaan paljon aikaa ja ymmärrystä kotielämään ja arkeen opettelussa. Vastalahjaksi koti saa loputtoman lempeän ja kiltin koiran.

31.3.2017
Kaunis Berla odottelee edelleen Glinan tarhalla. Se on selvästi jo oppinut, että vieraat tarkoittavat herkkuja ja rapsutuksia. Niinpä se tulee heti iloisesti ulos kopistaan, kun vieraat menevät sisälle sen häkkiin. Berlan koko olemuksesta näkee että se on hirmuisen onnellinen kun ihmiset ovat huomanneet juuri sen. Se käy varovaisen ujosti hakemassa tarjotut namit ja hyppelehtii sitten onnellisena hieman kauemmas. Vielä ujous voittaa, mutta selvästi rohkaistuminen on hyvin pienestä kiinni. Ihmisten seura kiinnostaa kyllä Berlaa kovasti. Jokin aika sitten Berla kävi eläinlääkärillä uusimassa rokotuksensa ja reissu oli mennyt hienosti. Berla oli osannut käyttäytyä todella kiltisti ja antanut tehdä kaikki toimenpiteet hyvin nätisti. Väillä se oli antanut varovaisen pusun rapsuttelevalle ihmiselle kuin kiitoksena saamastaan tuesta.

2.5.2017
Suloisen Berlan kesä alkaa sillä onnellisimmalla uutisella, jonka tarhalla vuosia odottanut koira voi saada. Se on tänään varattu Suomeen ikiomaan kotiinsa, jossa se pääsee vihdoin nauttimaan elämästään rakastettuna perheenjäsenenä.

29.5.2017
Herttainen Berla on matkannut Suomeen aloittaakseen onnellisen loppuelämänsä. Onnea koko perheelle!

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Berla saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Berla on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: