Päivitetty 09.12.2017

Kodin saanut koira: BETH


Syntymäaika: 2005-2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
Romanialainen eläinsuojelija Ioana Bodea on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 300 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta. Yksi Ioanan uusimmista suojateista on jo seniori-ikään ehtinyt Beth. Aktiivimme tapsivat tämän hellyyttävän mummukan vieraillessaan OneVetissa heinäkuun alussa. Elämä ei ole kohdellut Bethiä hyvin ja sen onkin aika aloittaa kodinetsintä Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelman turvin. Olisi ihanaa, mikäki Beth voisi viettää viimeiset vuotensa omassa turvallisessa kodissa, normaalin kotikoiran elämästä nauttien.

Beth on tarhaoloissa rauhallinen ja siitä huokuu lempeys. Tuttuihin ihmisiin mummukka luottaa, mutta outo tilanne ja uudet ihmiset sitä vielä jännittävät. Bethille onkin etsinnässä rauhallinen koti, jossa se saa tutustua uusiin asioihin omassa tahdissaan. Tarhalla Beth jakaa häkkinsä uroskoiran kanssa ja koirat tulevat hyvin toimeen keskenään.

Vanhalle tarhakoiralle tyypilliseen tapaan Bethinkin hampaat ovat jo huonossa kunnossa. Kotona se tulee tarvitsemaan ainakin hammastarkastuksen, todennäköisesti enemmänkin hammashuoltoa. Beth on noin 50cm korkea ja painaa 16-20kg.

Päivitykset
9.12.2017
Beth on tänään saapunut vuosien ja taas vuosien odottamisen jälkeen omaan kotiinsa Suomeen. Onnea Beth ja perhe.

22.11.2017
Valloittava mummo on varattu omaan kotiin Suomeen.

17.9.2017
“Beth on ihan valloittavan ihana mummo!” Näin kuului aktiiviemme suusta, kun he tapasivat Bethin vieraillessaan Romaniassa viime viikolla. Aluksi Beth jännitti hieman kameraa ja sen takia tarvitsi hieman miettimisaikaa vieraiden tullessa häkkiin – mitä nykyhömpötyksiä ne tänne hänen tupaansa tuovatkaan! Nähdessään tutun Ioanan Beth ilahtui silminnähden todella paljon, toki kuitenkin mummolle sopivaan hillittyyn tyyliin. Beth on luonnossa kaunis ja mummukasta huomaa sen jo nähneen paljon elämää. Bethistä kuoriutuisi varmasti kotioloissa sellainen tyytyväinen hykertelijä, jolle omat ihmiset olisivat kaikki kaikessa.  Aktiivien vierailun aikana mummukka käytti paljon rauhoittavia eleitä jännittävän tilanteen takia, ja puhui upeasti. Toisten koirien kanssa se tuli moitteettomasti toimeen.

Lisätty kuvia herttaiselle mummelille.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aino saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.