Päivitetty 09.12.2017

Kodin saanut koira: CUJO


Syntymäaika: 11/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.11.2017

Romaniassa on varovaistenkin arvioiden mukaan 2-3 miljoonaa koditonta koiraa. Suuri osa niistä on sinne leikkaamattomana hylätty ja ne ovat saaneet pentuja. Koiria kerätään kunnallisiin tarhoihin, elleivät ne sitten loukkaannu kohtalokkaasti tai kuole liikenteessä tai muuten. Kunnallisia tarhoja isännöivät miltei poikkeuksetta sydämettömät ja välinpitämättömät ihmiset, joille koirien hyvinvointi on viimeisenä prioriteettilistalla. Romaniasta löytyy kuitenkin myös heitä, jotka omistavat koko elämänsä näiden auttomien eläinten auttamiselle. Adina Vladut, romanialainen eläinlääkäri ja -suojelija on yksi heistä. Adina omistaa miehensä Dragos Vladutin kanssa Bukarestissa eläinlääkäriaseman ja muutama vuosi sitten Adina osti ison tontin Bukarestin lähellä sijaitsevasta Cosoban kylästä ja perusti sinne oman koiratarhansa. Koiria tarhalla on kolmisensataa, mutta niistä pidetään romanialaisittain hyvä huoli ja mahdollisuuksien mukaan siellä asuvat koirat asuvat pääsevät Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sen myötä omiin koteihinsa.

Cujo on huonosta ja traagisesta alustaan huolimatta ollut onnekas. Sen veli jäi auton alle ja kuoli, jolloin Cosoban tarhan työntekijä oli ottanut Cujon mukaansa, jottei tämäkin menettäisi henkeään. Cujo on ollut tarhalla vasta reilun kuukauden päivät ja se on kovin hämmentynyt tarhalla vallitsevasta menosta ja meiningistä. Cujo hyväksyy kaikki, lajiin ja ikään katsomatta, mutta isoja koiria se arastelee sen verran, että mieluummin vetäytyy syrjään ja antaa suurempien koohottaa. Hellyttävän oloinen ja tuntuinen Cujo ei vaikuttaisi olevan kova haukkuja, joskin se sen varmasti osaa. Pienille koirille tyypillisen patellaluksaation Cujo on onnistunut välttämään. Ollessaan isolla aidatulla pihalla se hämmästelee muita koiria ja tuntuu miettivän, mihin ihmeeseen se on päänsä pistänyt. Se antaa vieraiden tutkia korvat ja hampaat ja tutun Adinan sylissä se on luottavaisen oloinen. Pienen ja suloisen kirpun paikka onkin ihmisen turvallisessa kainalossa, pois pahasta maailmasta, joten sen soisi pian löytävän oman kodin.

Pikkiriikkinen poika on kooltaan noin 25 senttiä ja kuusi kiloa.

Päivitykset
9.12.2017
Cujo matkusti tänään omaan kotiinsa ja sai jättää Romanian taakseen. Onnea Cujo ja perhe.

3.12.2017
Herttainen koirapoika on löytänyt omansa ja matkustaa pian omaan kotiin Suomeen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Cujo saapuu Suomeen asianmukaisesti kastroituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cujo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.