Päivitetty 04.05.2017

Kodin saanut koira: BIG BENJAMIN


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroidaan

 

20.3.2017
Rosiori de Veden kaupunki Romaniassa on koiraihmisen näkökulmasta surullinen paikka. Kaupunki on täynnä kodittomia koiria ja sen kunnallisella tarhalla elää jatkuvasti noin 350 koiraa. Ainoan toivon kipinän paremmasta huomisesta tuo uuttera eläinsuojelija Cornelia Stan, joka on omistanut elämänsä näiden koirien auttamiseen. Cornelia käy säännöllisesti hoitamassa ja ruokkimassa koiria ja järjestää niitä ulkomaalaisten adoptioiden piiriin. Aina kun joku onnekas aloittaa matkansa kohti uutta kotia, ovat kaupungin rankkurit kuitenkin jo täyttäneet tyhjentyneen paikan uudella kiinniotetulla koiralla. Osa koirista elää sisätiloissa suurissa betonipohjaisissa häkeissä, joihin rankkurit tuovat säännöllisesti lisää koiria. Suuren koiramäärän ja vähien resurssien vuoksi tappeluita sattuu ja tämän vuoksi Cornelia pyrkii aina mahdollisuuksien mukaan siirtämään koiria ulos koppeihin. Nämä koirat, jotka elävät puolentoista metrin pituisen kettingin päässä, ovat Rosiorin mittapuulla onnekkaita. Yksi näistä onnekkaista on Big Benjamin.

Benjamin on upea koira. Se odottelee tyyneen rauhallisena oman koppinsa edustalla, kun ihmiset kiertävät pitkin Rosiorin tarhan suurta takapihaa koiran luota toiselle. Se ei hauku tai pompi ja ensinäkemältä se vaikuttaa jo melko varttuneelta. Lähemmäs päästessä Benjamin nousee rauhallisesti seisomaan ja sen häntä alkaa varovaisen innostuneesti heilua. Kun ihminen on tarpeeksi lähellä se painaa suuren päänsä ihmisen syliin ja puskee sitten koko kehonsa ihmistä vasten päästäkseen mahdollisimman lähelle. Se on äärimmäisen ihmisrakas ja lempeä herrasmies, jossa on ajatonta viisautta jo näin nuorena. Vastapainona Benjamin osaa olla myös melkoinen kujeilija. Se hyppii mielellään ihmisiä vasten ja jää siihen halailemaan. Ihmisen keskittyessä rapsuttelemaan Benjamin käy vaivihkaa läpi namitaskut ja muut mahdolliset mielenkiintoiset löydökset. Myös kaikki ohjelma kiinnostaa sitä ja se haluaa välttämättä osallistua mm. muistiinpanojen kirjoittamiseen tunkemalla ison märän nenänsä kynän ja vihon väliin. Lopulta se läimäisee ison kuraisen tassunjäljen keskelle sivua.

Benjamin on hyvin tasapainoisen ja ystävällisen oloinen koira. Vierailun aikana se pääsee karkaamaan ketjustaan ja lähtee saman tien aidan ulkopuolelle vapaana elävien koirien luo. Se tulee hienosti kaikkien koirien kanssa toimeen. Kun ihmiset yrittävät saada Benjaminia kiinni, se pistää koko touhun leikiksi ja aloittaa kunnon hipat. Hetken leikittyään se palaa kiltisti omalle paikalleen ja juoksee suoraan ketjun luona odottavan miestyöntekijän syliin. Benjamin on kaikin puolin ihana ja herttainen poika. Se on iästään huolimatta rauhallinen ja kohtelias, eikä tarhalla hauku juuri lainkaan.

Benjamin on noin 60-65 cm korkea ja painaa noin 30-35 kiloa.

31.3.2017
Benjaminin maaliskuu on ollut käänteitä täynnä. Ensin se tapasi joukon aktiivejamme ja pääsi sivuillemme etsimään omaa kotiaan. Ja nyt se nimen eteen saadaan kirjoittaa tuo sanoista parhain. Benjamin on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

4.5.2017
Komea isokoira Benjamin on tänään matkustanut ikiomaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

__________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Benjamin saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Benjamin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.