Päivitetty 04.05.2017

Kodin saanut koira: SALLY


Syntymäaika: 2007-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

20.10.2016
Romaniassa näkee kodittomia koiria joka puolella. Niitä juoksentelee maanteiden varsilla ja pelloilla, missä ne etsivät jatkuvasti ruokaa selviytyäkseen. Osa koirista hakeutuu asuinalueiden läheisyyteen, sillä ne eivät pärjää ilman ihmistä. Näillä sosiaalisilla ja ihmisrakkailla koirilla on kaikkein suurin riski päätyä rankkureiden käsiin ja sitä kautta kunnallisille tappotarhoille. Niinpä aina mahdollisuuden tullen romanialaiset eläinsuojelijat ottavat juuri näitä, asuinalueilla pyöriviä koiria turvaan omille tarhoilleen.

Sally on yhdessä monen muun koiran kanssa päätynyt turvaan Glinan tarhalle vuonna 2013, kun Romaniassa astui voimaan lakimuutos, joka teki kodittomien koirien oloista erittäin turvattomat. Siitä lähtien se on jakanut häkkinsä viiden muun samasta paikasta pelastetun koiran kanssa. Näistä kuudesta koirasta kolme ovat jo löytäneet omat kotinsa ja tällä hetkellä Sally asuu Goofyn ja toisen uroksen kanssa.
Sally on porukan alistuvimmasta päästä ja jännittävissä tilanteissa se usein vetäytyy sivummalle, kun muut koirat riehaantuvat. Pitkään ajateltiinkin, että Sally oli liian arka adoptio-ohjelmaamme. Niinpä se unohtui tarhalle niin monen muun tavallisen mustan koiran tavoin.

Koiramäärän vähennettyä häkissä kävi kuitenkin ilmi, että Sally ei olekaan niin arka kuin on luultu. Sen käytös johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että muut, riehakkaammat häkkikaverit pomottelevat sitä eikä Sally siksi uskalla tulla ihmisten luokse hakemaan huomiota. Kun Sallyn luokse menee sitä kyllä jännittää hieman, mutta huomionkaipuu vie voiton ja se jää hiljaisena paikalleen. Hetken rapsuttelutuokion jälkeen se jo rentoutuu. Sally antaa nätisti käsitellä itseään ja siltä saa vaivattomasti tarkistettua niin hampaiden kunnon kuin kynsien pituudenkin. Sally onkin todella lempeä ja kiltti vanha rouva.

Nyt Sally on jo tottunut vieraileviin ihmisiin ja se on jopa alkanut odottaa näitä harvinaisia hellyyshetkiään. Se odottaa lempipaikallaan koppinsa katolla, että ihminen tulee sen luokse. Huomiota saadessaan se alkaa tepastella ja sen häntä heiluu vienosti. Se on onnellinen, mutta ei aivan vielä uskalla sitä näyttää. Sallystä kuoriutuukin toivottavasti kotioloissa rentoutumisen myötä iloinen ja ystävällinen koira, jolla on vielä pilkettä silmäkulmassaan.

Sally on noin 50cm korkea ja painaa noin 16 kiloa. Se on tällä hetkellä hoikassa kunnossa, koska häkkikaverit eivät anna sen syödä rauhassa. Sallyllä on hampaissa melko runsaasti hammaskiveä.

3.12.2016
Hurmaava Sally oli aktiivejamme vastassa jälleen marraskuussa. Se odottelee tapansa mukaan hiljaisena koppinsa katolla, kun villit häkkikaverit hyörivät vieraiden ympärillä. Sinne kopin katolle se on niin usein unohtunut. Mutta tällä kertaa se saa hetken ihmisten huomiota. Aktiivimme kuvailivat Sallyä kertakaikkisen ihanaksi tytöksi. Se on lempeä ja rauhallinen eikä tee itsestään minkäänlaista numeroa. Ihmisille se alistuu, mutta hetken rapsutuksia ihmeteltyään uskaltautuu myös rentoutumaan ja nauttimaan huomiosta. Sally on herkkä ja sievä vanhus, joka ansaitsisi jo kovasti sen oman rauhallisen kodin ja perheen, jota rakastaa.

Sally on edelleen todella hoikassa kunnossa, sillä häkkikaverit syövät heti mahdollisuuden tullen myös sen ruoat.

22.2.2017
Hellyttävän Sallyn vuosien odotus on tänään päättynyt, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Vihdoin Sally pääsee kokemaan kodin ja oman pedin lämmön.

4.5.2017
Sallyn pitkä odotus on vihdoin tänään päättynyt, kun se lensi oman perheensä luokse Suomeen. Hurjasti onnea koko perheelle!

_________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sally saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sally on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö Rosa Haahtikari

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.