Päivitetty 17.06.2019

Kodin saanut koira: BILLIE JEANNE


Syntymäaika: 10/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta

22.3 2019

Romanian kodittomien koirien määrää on mahdoton tietää, mutta niitä arvioidaan olevan kahdesta jopa viiteen miljoonaan. Suurin osa niistä on kodistaan kadulle hylättyjä leikkaamattomia koiria ja näiden jälkeläisiä. Sterilointien  ja tiedon lisäämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa, jotta koirien määrä joskus vähenisi. Kevät on kodittomien pentueiden sesonkiaikaa. Pentuja syntyy pilvin pimein ja vaikka romanialaiset eläinsuojelijat tekevät enemmän kuin kaikkensa, vain pieni osa pennuista päätyy hyvien ihmisten hoivaan. Näistäkin pennuista parvovirus vie ison osan, joten vain hyvin pieni osa selviää ensimmäisten elinkuukausien ohi. Ja tästä pienestä osasta vielä pienempi osa on niin onnekkaita, että löytää tiensä One Rescue Associationin henkilökunnan suojiin ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Joku kyläläinen toi tämän pennun yksinään OR:n tarhalle.  Billie Jeanne on rohkea rämäpää pentu. Aktiivimme tapasivat hänet sisäpihalla pentulauman joukossa, missä pärjää erinomaisesti muiden kanssa. Hän on enemmänkin leikin aloittaja ja korvassa roikkuja, kuin hissukka. Käsittely sujuu hienosti,  ja pentu on kultainen ja ihana. Hän osaa kuitenkin myös rauhoittua ja keskittyä.

Billie Jeanne on nyt n. 30 senttiä korkea ja painaa 7 kiloa. Aikuisena hänestä tullee non 50-55 senttinen ja 20-25 kiloinen.

Päivitykset

15.6. 2019

Billie Jeanne pääsi omaan kotiin. Onnea tytölle uuteen elämään!

11.6. 2019

Tosi rohkea ja reipas rämäpää. Iloinen, vilkas ja innokas. Ei aikaile yhtään, vaan juoksee suuna päänä tutustumaan ja pomppii ihmistä vasten. Leikkii muiden koirien kanssa ja on kokoajan siellä, missä tapahtuu. Rämäpäinen riiviö. Aktiivinen koira.

6.6. 2019

Billie Jeanne varattiin omaan kotiin! Onnittelut!

22.3. 2019

Billie Jeanne kirmasi mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotia.

 

__________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Billie Jeanne saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Billie Jeanne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Billie Jeannen yhteyshenkilönä on Antti Silvola.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.