Kodin saanut koira: BINGO

Syntymäaika: 2006
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa
Kokoarvio:

 

24.11.2013
Tapasin Bingon lokakuun Romanian reissullamme Glinan tarhalla. Bingo on asuttanut yhtä tarhan häkkiä jo vuodesta 2008. Bingo on pelastettu tarhalle naiselta, jolla oli enemmän koiria kuin hän pystyi hoitamaan.

Vaikka Bingo on asunut tarhalla jo monta vuotta ja alkaa olemaan jo seniori- ikäinen niin siltikään se ei ole menettänyt positiivista elämänasennettaan. Kun saavumme Bingon häkin eteen, tulee se iloisesti häntää heiluttaen hakemaan huomiota. Häkissä sisällä Bingo aluksi pomppii ja hyörii eikä malta tulla luokse, hetken kuluttua se kuitenkin painaa päänsä kainalooni ja jää siihen nauttimaan rapsutuksista. Kontaktia Bingo osaa myös ottaa namin avulla.

Bingo on ikäisekseen todella hyvässä fyysisessä kunnossa, se pomppii ja hyppii koppinsa katolle ketterästi eikä vaikuta ollenkaan “ikäiseltään” vaan pikemminkin luulisi sen olevan paljon nuorempi herrasmies. Ainoa mistä Bingon iän huomaa, on sen hampaat, jotka ovat aika huonossa kunnossa. Tulevan kodin tuleekin ottaa tämä huomioon.

Bingo tulee hienosti narttujen kanssa toimeen vaikka luulen että omassa kodissa Bingo nauttisi ainoanakin koirana olemisesta, sillä tällöin se saisi omistajansa jakamattoman huomion. Bingo haukkui jonkin verran tarhalla, joten kerrostalo ei ole ehkä parhain asumismuoto Bingolle. Tietysti sen oikean kodin löytyessä voidaan tästäkin asiasta neuvotella.

Bingo ansaitsisi jo hyvät eläkepäivät omassa kodissa, missä se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä.

Bingo on noin 50 cm korkea ja painaa n. 25kg.


30.3.2014
Kulkureiden aktiivit tapasivat myös vanhan herra Bingon maaliskuun alkupuolella Glinan tarhalla. Bingo on entisensä, iloinen veijari, ikäisekseen hieman nuoremman oloinen. Bingo tykkääkin hypätä koppinsa katolle ja seurata sieltä mitä tarhalla tapahtuu. Ihmisen huomiosta Bingo myös edelleen nauttii vaikka ei aina jaksakaan ihan kyljessä kyhnätä kiinni. 🙂

Bingo vaikuttaa kaikin puolin fiksulta ja tasapainoiselta herralta, jolta ei puutu enää mitään muuta kuin loppuelämän koti, jossa se saisi elää rakastettuna perheenjäsenenä.
Bingolle lisätty uusia kuvia!

20.6.2014
Aktiivimme vierailivat jälleen yhteistyökumppaneidemme luona Romaniassa toukokuussa ja matkallaan he tapasivat myös Glinan tarhalla asustavan hurmaavan ikinuoren papan, Bingon. He kertovat, että Bingoa ei uskoisi 7-8 vuotiaaksi, ellei tietäisi. Vierailijoista intoutunut Bingo hyppelikin tuosta noin vaan häkissään olevan kopin katolle ja vaati huomiota lempeästi örisemällä.

Tarhalla vietetystä vuosistaan huolimatta Bingo on edelleen varsin lempeä ja hauska tapaus, eikä sen positiivinen elämän asenne ole kadonnut minnekkään. Seniori-ikään varttunut Bingo on ikäisekseen melko aktiivinen.

Tällä hetkellä Bingo jakaa häkkinsä Luizan kanssa ja ne tulevat mainiosti toimeen keskenään.

29.7.2014
Kulkurien aktiivit tapasivat jälleen kerran ikinuoren Bingon, joka on odottanut kotiaan jo aivan liian pitkään. Silti joka kerta Bingo jaksaa olla yhtä iloinen tarhalle saapuessamme. Heinäkuun reissulla helle varmasti verotti sen verran pappaa ettei ihan kyljessä jaksanut kyhnätä. Häkkinsä katolle Bingo edelleen pomppii ja vaikuttaa muutenkin ikäisekseen aktiiviselta veijarilta.

Bingolle lisätty kuvia ja video!

30.10.2014
Bingolle lisätty uusia kuvia aktiiviemme reissulta!

4.11.2014
Seniori-herra Bingo jaksoi taas ilahduttaa aktiivejamme kun he vierailivat Glinan tarhalla. Bingo otti vieraat tuttuun tapaan hyväntuulisena vastaan ja tällä kertaa jaksoikin kiehnätä kyljessä kiinni ja vähän jopa vaatia huomiota. Bingo ja Bingon seniori-naisystävä Luiza jakavat edelleen häkkinsä vain toistensa kanssa, tämä pariskunta ja niiden puuhat ovatkin liikuttavaa katseltavaa. Bingo vaikuttaa edelleen oikein vetreältä vanhukselta sillä jälleen saatiin nähdä sen pomppuja koppinsa katolle ja seltä alas.

23.5.2015
Aktiivimme tapasivat jälleen Bingon. Bingo, joka jaksaa vuodesta toiseen olla iloinen ja leikkisä, vaikka elämä tarhalla voi olla yksitoikkoista. Aktivointi tekisikin tämän koiran varmasti tyytyväiseksi ja olisi suuri ilo koiralle. Se mitä tämä koiraherra haluaa, on tulla huomatuksi ja haukkuu, jotta ihminen tulisi hänen luokseen ja kun sen saa, kiipeää hän tyytyväisenä syliin. Rakkaus ihmistä kohtaan on parasta mitä Bingo tietää ja tahtoisi varmasti sen oman ihmisen jolle sitä voisi osoittaa. Hammashuoltoa Bingo myös ehdottomasti tarvitsee. Takahampaat olivat kovin hammaskiven peitossa.

Tämä hyväntahtoisen ja rakastettavan koiran elämä tarhalla on kestänyt jo monta vuotta. Löytyisikö joku, kuka tahtoisi rakastaa tätä elämänmyönteistä vanhempaa herraa ja tarjota loppuelämän kodin.
Bingosta uusia kuvia ja video lisätty.

20.7.2015
Vuodet vain vierii ja Bingo asustaa pientä häkkiään vuodesta toiseen. Aktiivimme tapasivat jälleen tämän super seniorin, joka jaksaa aina vain olla tuo positiivinen ja iloinen koira.
Muutama uusi kuva Bingosta lisätty.

1.9.2015
Bingo sai äskettäin häkkiinsä erityisen vieraan, IVANAHelsingin Paola Suhosen, joka kiertää usealla Kulkurien yhteistyötarhoilla ja –klinikoilla. Paola Suhosen matkaa blogin muodossa, voit seurata täällä. 

Bingo tervehtii Bingomaiseen tyyliin Paolaa, häntä heiluen, pusuja jaellen ja rapsutuksia anoen. Paolan kertomaa Bingosta, sekä ystävästään Luizasta, ”…molemmat todella ihmisrakkaita ja hellyydenkipeitä tapauksia…”

Se että on jo ikää koiralle tullut, ei vie tuota uskoa ja ihmisen läheisyyden kaipuuta. Ne pienet hetket ihmisiltä, jotka koirat saavat, saavat Bingonkin sydämen rinnassa sykkimään ja huomiosta ammennetaan se kaikki mahdollinen.

28.9.2015
Hyväntahtoinen Bingo yhä odottaa kotiaan. Vakiopaikallaan kopin katolla ottaa vastaan rapsutuksia ja tekee tarvittavat poseeraukset, jotta koti huomaisi kuinka vanhempi koira voi olla upea ja kultainen. Bingosta ihmiset ovat aina yhtä ihania, mutta ei tunkeile, eikä vaadi huomiota. Elämä pienessä häkissä, ilman virikkeitä aiheuttaa Bingolle turhautumista, mikä ilmenee haukkumisena. Vetreä Bingo tarvitsee mahdollisuutta päästä juoksemaan ja touhuamaan, ja näitä tarpeita ei tarhaelämä voi hänelle antaa.

30.11.2015
Talvi tekee jälleen tuloaan tarhalle. Näitä ulkona viettettyjä talvia on Bingolla jo monta takana. Joka kerta kun Bingon tapaamme, kuiskaamme sen korvaan “vielä pieni hetki, sinulle on varmasti koti jossain”. Koska voimme lunastaa lupauksemme Bingolle, koska tulee se hetki. Jälleen Bingo kiipeää kotinsa katolle, sen kodin, joka sillä on ollut seitsemän pitkää vuotta, ottaa ihmisestä kiinni ja halaa. Olet rakas.

4.2.2016
Tapasin jälleen Bingon ja mietin mitä kertoisin ihmisille vielä Bingosta, koirasta jolla on jo monta päivitystä takanaan ja sen elämä kulkee samaa rataa häkissään, vuodesta toiseen , jota on asuttanut vuodesta 2008 asti. Se, kuinka tämä koira jaksaa pitää positiivisuutensa, on aina yhtä hämmästyttävää ja se kuinka suurella sydämellä Bingo onkaan varustettu. Suuren muutoksen herra tulee kokeamaan sinä päivänä, kun Luiza, pitkäaikaisen ystävän matka kohti kotia alkaa. Bingo jää vieläkin odottamaan…

7.3.2016
Jälleen hellyttävä video Bingosta.

14.4.2016
Bingon pitkäaikainen tyttöystävä Luiza on nyt matkannut kotiinsa ja tuoreesta erosta on kulunut sen verran lyhyt aika, ettei Bingo hyväksynyt uutta nuorta tyttökoiraa seuraansa, joten se jatkaa poikamies elämää vielä jonkin aikaa. Bingo tarvitsee koirakokeneen kodin, sellaisen kodin missä se voisi olla ainut koira tai että tuleva koti osaa ajan kanssa totuttaa Bingon toisiin koiriin ja näyttää tuolle herralle, että elämä jatkuu ja se on ihan mukava paikka, kun siellä on kavereita.

10.6.2016
Bingo on edelleen se sama vanha Bingo. Ihmisille Bingo on oman ihana itsensä ja se kovasti kaipaakin ihmistä ja sen seuraa. Pitkä on Bingon kodin odotus.

Joskus on kierrettävä kaukaa,
kun suoraan ei pääse,
mutta minä odotan sinua
sydämeeni
enkä sammuta tähtiä
vielä aamullakaan.

“Bingo”

-Pia Perkiö-

7.7.2016
Niin tuntuu riittämättömältä tämä sana “varattu”, mutta nyt se sisältää koko elämän. Bingon kahdeksan vuoden odotus päättyy ja vanhaa herraa odottaa oma koti.

25.9.2016
Suuri päivä koitti Bingolle ja omistajille 23.9.2016, jolloin saapui Kulkuri -lento Helsinki-Vantaan lentokentälle. Tuolloin pääsi koti ja koira kohtaamaan toisensa ensimmäistä kertaa. Kentällä koettiin suuria tunteita, kun Carmen Mandescu toimi lennon kummina ja pääsi itse luovuttamaan Bingon uudelle omistajalleen. Tuoreita terveisiä tulikin pian kodilta, että kotimatka oli mennyt hyvin ja kotona oli pistetty jo leikiksi ja sohvakin oli tullut jo tutuksi. Sydämelliset kiitokset perheelle ja ihanaa yhteistä aikaa Bingon kanssa.

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?
Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bingo saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bingo on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutusthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan koiran terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Yhteydenotot Stinalle.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: