Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: LUIZA


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

 

28.3.2014
Luiza on alkujaan kuulunut kerjäläiselle, joka joko käytti Luizaa hyödykseen “työssään” tai oikeasti välitti koirasta, mutta ei pystynyt siitä huolehtimaan. Niin tai näin, Luiza on asuttanut yhtä Glinan tarhan häkkiä jo aivan liian kauan, lähes koko elämänsä. Päivästä toiseen Luiza odottaa, kaipaa ja toivoo enemmän ihmiskontakteja, enemmän rakkautta, omaa kotia. Joka kerta, kun Glinan työntekijät tapaavat Luizan, paistaa sen silmistä kysymys: “Joko nyt pääsen kotiin?”.

Luiza on kooltaan keskikokoinen, n. 55cm korkea ja painaa n. 30kg. Tyttö on siis turhan tuhdissa kunnossa ja kodin onkin hyvä aloittaa terveelliset elämäntavat ja dieetti heti tytön kotiuduttua.

Luonteeltaan Luiza on hyvin lempeä, kiltti ja kohtelias. Se rakastaa ihmistä ja olisi onnellisimmillaan, jos saisi tulevassa kodissaan olla se “ainoa silmäterä”. Luiza tulee hyvin toimeen samankokoisten ja isompien urosten kanssa, mutta nartun kanssa samaan kotiin emme Luizaa luovuta. Luiza on hiljainen tarhalla, eli se voisi sopia jopa kerrostaloon asumaan, kunhan koti varautuu opastamaan ja antamaan aikaa uusiin ääniin ja ympäristöön tottumiseen. Tasapainoisen luonteensa avulla Luiza tulee oikein hyvin toimeen myös lasten kanssa.

Mikäli etsit tasapainoa, elämän tuomaa viisautta, rauhallisuutta ja tyyneyttä, tässä on etsimäsi.

17.6.2014
Luizan tavanneet Kulkurien aktiivit luonnehtivat Luizaa ihanaksi paksukaiseksi, joka otti ilolla ja kaikella ystävyydellä vastaan myös tuntemattomat ihmiset eikä jännittänyt ketään. Luizasta huokui lempeys ja ystävällisyys, eikä sitä uskoisi jo seniori-ikäiseksi. Itseasiassa mikäli Luizan paino laskisi, siitä saattaisi kuoriutua hyvinkin aktiivinen “rautamummo”.

15.7.2014
Luiza on todella rauhallinen koira. Se selkeästi rakastaa ihmistä ihan äärettömän paljon, muttei silti häslää ja hösellä, vaan antaa ihmisen rauhassa tutustua itseensä ja tulla ihan lähelle. Luiza pussaa ja halaa, se näyttää kiintymyksensä ja hyvät aikeensa, kohteliaasti ja rauhallisesti. Luizan tulevassa kodissa ei varmasti tarvi kenenkään kärsiä rakkauden puutteesta, siitä pitää Luiza huolen!

6.11.2014
Luiza on pitänyt lempeän, ystävällisen ja rauhallisen luonteensa. Hän on edelleen ystävällinen, kohtelias ja hellydenkipeä. Paino ei tytöllä ole tippunut yhtään, vaan se on edelleen melkoinen pullero. Missä olisi pulleron koti?

20.3.2015
Luizan maaliskuussa nähneet Kulkurien aktiivit kuvailevat tätä rouvaa sielukkaaksi ja herkäksi koiraksi. Rauhallisesti Luiza painautuu ihmisen lähelle ja nauttii läheisyydestä. Namien eteen Luiza yrittää kovasti tehdä töitä ja tarjoaa itse ratkaisuja saadakseen namin. Edelleen pullukassa kunnossa oleva tyttö on vailla sitä ikiomaa, loppuelämän kotia.

12.5.2015
Toukokuun alussa Kulkurien aktiivit tapasivat Luizan jälleen Glinan tarhalla. Heidän sanojensa mukaan Luiza on hassu pullero, joka rakastaa ihmisiä ja osaa hillitä itsensä vaikka tekisi kovasti mieli tulla suoraan syliin. Luiza on yllättävän ketterä painoonsa nähden. Koko pylly vatkaa kun ihminen menee häkkiin ja Luiza tuleekin iloisesti tutustumaan, muttei hypi ihmistä vasten. Luiza on todella hyväntahtoinen koira, joka haluaisi kovasti miellyttää ja olla lähellä. Todella ihana ja luottavainen koira!

21.7.2015
Luiza on ehkä hieman laihtunut toukokuisesta, mutta edelleen ylimääräistä painoa on rouvalla paljon. Luonne sen sijaan on pysynyt täysin ennallaan, sillä Luiza on edelleen mitä miellyttävin, kiltein, iloisin ja rakastavin koira. Luiza jakaa edelleen häkkinsä Bingon kanssa ja antaa tmän viedä vaikka suustaan herkut sanomatta mitään. Niin kiltti on Luiza. Uudella videolla näkyy, ettei Luiza osoita mitään negatiivisia merkkejä edes häkin ulkopuolella nameja kärkkyville pikkukoirille.

28.9.2015
Suloinen Luiza. Yhdistyksemme edustajat tapasivat jälleen tämän lempeän ja ihanan mummokoiran syyskuun Romanian reissulla. Luiza on tasapainoinen koira, jolla ihmisen läheisyys on tärkeää mutta Luiza ei kuitenkaan hössötä saadakseen huomiota vaan tulee nätisti ja iloisesti viereen ja rauhoittuu siihen. Luiza ei lähtenyt missään vaiheessa mukaan haukkumiskuoroon, vaan tyytyi tarkkailemaan tilannetta ja pyysi mielummin lisää rapsutuksia.

Lisätty Luizalle kuvia.

11.11.2015
Kulkurien edustajat kävivät Romaniassa marraskuussa ja vierailivat myös Glinan tarhalla. Siellä he tapasivat myös ihanan Luiza mummelin. Luiza hyppii ja iloitsee vieraista, ikä ei paina tätä arvokasta ihanuutta ainakaan näkyvästi.

Luizan tulisi kuitenkin päästä hammaslääkärin tarkastukseen tulevaisuudessa sillä kyseessä on vanhempi koira, joka on ollut huonolla ravinnolla varmaan koko ikänsä. Lapojen välissä, hieman oikealla puolella, löytyy rasvapatti. Patti on kuitenkin pehmeä eikä Luiza arista tätä millään tavalla.

Luiza on odottanut omaa kotia ja pehmeää petiä jo pitkään. Olisi hienoa mikäli Luizan perhe huomaisi mummelin ennen talven tuloa.

Lisätty kuvia ja video.

3.2.2016
Tänä yönä voi painaa päänsä tyynylle ja antaa ajatusten siirtyä Romaniaan, erääseen tiettyyn häkkiin jossa varmaan jo kopissa nukkuu kaksi koiraa. Toinen näistä koirista saa pian mahtavia uutisia, oma koti on vihdoinkin, monen vuoden jälkeen löytynyt. Luiza pääsee kotiin! Toivottavasti kaverikin seuraa pian perässä.

19.3.2016
Luiza saapui tänään kotiin. Voi tätä onnen päivää <3 !!!

————————————————————————————————————————

Jos tiedät mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä. Tutustuthan kuitenkin sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa!

Harkitut yhteydenotot Luizan yhteyshenkilöön, Mia Takolanderille

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.