Päivitetty 21.12.2017

Enkelikoira: BISQUIT


Syntymäaika: 2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroitu

 

29.11.2015
Toisinaan tarhoille päätyvillä koirilla ei ole sen kummempaa tarinaa. Ne ovat olleet niin onnekkaita, että joku eläinsuojelija on ne huomannut ja napannut matkaansa ennen rankkureita. Näin kävi sisaruksille Berlalle ja Bisquitille, jotka Glinan vapaaehtoinen Mara Bornea huomasi pentuina kesällä 2014 läheisellä pellolla matkallaan tarhalle. Sisarukset pääsivät Maran kyydissä tarhalle turvaan ja ovat nyt valmiita Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytämään omat kotinsa Suomesta.

Bisquit on sisaruksista selvästi rohkeampi. Se muistuttaa luonteeltaan kovasti tyypillistä labradorinnoutajaa. Se rakastaa aivan kaikkia ja kaikkea ja on aivan mahdoton säheltäjä innostuessaan. Saadessaan vieraita häkkiinsä Bisquit suorastaan tärisee innosta, eikä se millään osaa päättää miten päin olla. Poika ei myöskään aivan hahmota kokoaan, sillä se on omasta mielestään aivan sopiva sylikoiraksi. Bisquit on ystävällinen niin ihmisille kuin muille koirillekin eikä sillä tunnu olevan lainkaan huolia tai murheita.

Bisquit on hyvin tyypillinen aktiivinen ja leikkisä nuori koira. Se on noin 50-55 cm korkea ja painaa 20-25 kiloa.

1.2.2016
Iloinen ja huoleton Bisquit on edelleen aivan oma itsensä. Saadessaan häkkiinsä ihmisvieraita se menee suunniltaan onnesta. Se alkaa pyöriä ja touhottaa ympäriinsä ja sen koko keho heiluu hurjasti vispaavan hännän mukana. Heti kun ihminen istahtaa alas on Bisquit survomassa suurta kehoaan syliin, minkä jälkeen se painautuu aivan kiinni. Bisquitin koko olemus huokuu positiivisuutta ja onnellisuutta. Se äheltää sylissä vuoroin nauttien rapsutuksista aivan hiljaa ja vuoroin vääntyillen jotta se yltää moiskauttamaan suukkoja rapsuttelijan naamalle. Bisquitissa on myös hellän isoveljen puoli, sillä nautiskeltuaan tarpeeksi kauan huomiosta se kävi tasaisin väliajoin rohkaisemassa ujostelevaa siskoaan.
Bisquit on iloinen nuori mies, joka ei ole kuitenkaan turhautunut tarhalla eikä se juurikaan hauku. Missä olisi tämän mahtava pojan koti, joka näkisi sen mahtavan luonteen tavallisen ulkokuoren sisällä.

15.5.2016
Bisquit oli oma iloinen itsensä kun aktiivimme tapasivat sen toukokuussa. Se tulee vieraita vastaan iloisesti häntä heiluen ja naama suuressa virneessä. Se höseltää iloisesti ihmisten jaloissa ja nauttii täysin rinnoin kaikesta saamastaan huomiosta. Se antaa ihmisten käsitellä itseään hienosti eikä sano mitään, vaikka sen kipeää korvaa tutkitaan. Bisquit käytetään lääkärissä, jossa likainen korva puhdistetaan. Siellä se odottaa kuin vanha tekijä kiltisti ja rauhallisesti täpötäydessä aulassa lähes tunnin. Bisquit muistuttaa luonteeltaan hyvin paljon iloista ja lempeää labradorinnoutajaa. Se on äärimmäisen tasapainoinen ja kiltti koira, joka sopisi varmasti monenlaiseen perheeseen. Tarhalla Bisquit ei ole haukkunut juuri lainkaan.

11.7.2016
Hurmaava Bisquit odottaa edelleen Glinan tarhalla omaa ihmistään. Mustat koirat häviävät helposti satojen muiden koirien sekaan ja niin on käynyt myös Bisquitille ja sen siskolle Berlalle. Sisarukset ovat kuitenkin tarhalla vietetyistä vuosista huolimatta edelleen yhtä kultaisia. Bisquit otti myös heinäkuun vieraat vastaan suurella ilolla. Se rakastaa kaikkia ihmisiä – tuttuja ja tuntemattomia – heti ensihetkestä lähtien. Se pomppii ja pyörii ja yrittää kaikin tavoin saada ihmisten huomion. Bisquit on pohjattoman iloinen ja ystävällinen nuorimies, jonka todellakin kuuluisi jo olla omassa kodissaan omaa perhettään ilahduttamassa. Bisquit oli itsekin asiasta samaa mieltä, sillä se painoi oman tassunjälkensä muistiinpanovihkoon muistutuksena itsestään.
Bisquit sopii monenlaiseen kotiin. Se ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Bisquitilla on todettu normaalia ahtaammat korvakäytävät minkä johdosta sille kerääntyy helposti vaikkua. Korvia hoidetaan parhaan mukaan, mutta likaiset tarhaolot ja ajan vähyys vaikeuttavat hoitoa. Olisikin äärimmäisen tärkeää, että Bisquit pääsisi pian omaan kotiin ja säännöllisiin korvapuhdistuksiin.

29.11.2016
Bisquitin huono onni sen kuin jatkuu. Sen lisäksi että se viettää edelleen kaiken aikansa tarhan pienessä, usein märässä ja kylmässä häkissä myös sen korvat ovat muuttuneet huonommiksi. Jatkuva likaisuus ja huonolaatuinen, viljapitoinen ruoka ovat osasyitä siihen, että sen korviin on ajan myötä kehittynyt luultavasti kroonistunut tulehdus. Korvia on pyritty hoitamaan ja putsaamaan, mutta tarhaoloissa niiden kunnollinen hoito on hyvin hankalaa. Jatkuva korvien kutiaminen vaikuttaa Bisquitin käytökseen ja se keskittyykin lähes lakkaamatta rapsuttamaan korviaan ja ravistelemaan päätään.
Paitsi kun se saa vieraita. Sen loputon ihmisrakkaus menee jopa kutinan edelle. Bisquit hakeutuu heti mahdollisuuden tullen ihmisten lähelle. Se haluaa suukottaa ja kiehnätä ja olla lähellä. Se on edelleen äärettömän kiltti ja antaa kiltisti hoitaa jopa kipeät korvansa. Bisquit on aivan valmis kotikoira, jolta puuttuu enää vain se oma perhe.

30.3.2017
Kultainen ja ystävällinen Bisquit odottaa edelleen sitä omaa perhettään, joka näkisi sen tavallisen ulkokuoren alla piilevän mielettömän luonteen. Se on edelleen yhtä ihmisrakas kuin aina ennenkin ja ihmisen läheisyys on sille kaikista tärkeintä. Saadakseen huomiota se osaa nätisti istua ja tarvittaessa antaa tassua, jos ihminen ei muuten huomaa rapsutella sitä. Bisquit on sopivasti leikkisä ja touhukas, muttei kuitenkaan yltiöenerginen eikä se esimerkiksi ole turhautunut pienessä häkissä vietettyjen vuosien aikana.

Jotta tulehduskierre sen korvissa saataisiin loppumaan, päädyttiin korvakäytävät operoimaan tilavammiksi. Ensimmäinen korva on jo operoitu ja heti kun se on toipunut, voidaan myös toinen korva operoida. On mahdollista, että pitkään jatkunut tulehdustila on alentanut Bisquitin kuuloa. Tämä ei iloisen pojan menoa haittaa, vaan korvat operoivalta klinikalta saimme terveisiä, että Bisquit on sielläkin ollut oma iloinen itsensä joka haluaisi vaan osallistua kaikkeen, mitä ihmiset ympärillä puuhaavat.

07.07.2017
Bisquit on siirtynyt erityisadoptioon sen korvien tilanteen vuoksi. Korvien tilannetta ollaan tutkittu, seurattu ja hoidettu viimeisten kuukausien aikana. Nyt uutiset tämän upean herran suhteen ovat parhaita mahdollisia, sillä se on varattu omaan kotiin Suomeen! Tervetuloa Suomeen Bisquit, sinua todella odotetaan jo kovasti kotiin <3

09.08.2017
Upea Bisquit saapui Suomeen omaan kotiinsa 06.08.

21.12.2017
Joskus on vaikeaa ymmärtää, miksi asiat tapahtuvat niin kuin ne tapahtuvat. Ja miksi tietyt asiat tapahtuvat juuri yhdelle tietylle yksilölle. Bisquit on siirtynyt koiraenkeliksi vaikean sairauden saattelemana 18.12. Bis oli aivan upea, uljas, luonteeltaan melkeimpä täydellinen ja ennen kaikkea hyvin rakas. Bis sai parhaan mahdollisen perheen ja se sai kokea edes lyhyen ajan, miltä tuntuu elää oman perheen luona omassa kodissa, nukkua pehmeällä pedillä, nauttia hyvää ruokaa ja nuuskutella pitkin puistoa. Hyvää matkaa sateenkarisillalle rakas Bisquit, jäämme kaipaamaan sinua.

Otamme osaa Bisquitin perheen suureen suruun.

Me lähdemme elämästä
emmekä kuitenkaan lähde.
Me elämme edelleen kaikessa,
mitä olemme tehneet.
Kaikki, mitä olemme ajatelleet,
sanoneet ja olleet,
jää elämään ja valaisee toisten teitä.
Me kuolemme,
emmekä kuitenkaan kuole,
vaan elämme niiden sydämissä,
jotka ovat rakastaneet meitä

 

_________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bisquit saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bisquit on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bisquitin yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.