Päivitetty 23.12.2017

Kodin saanut koira: TIPSUKKA (nyk. Riina)


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

23.12.2017
Tipsukka lensi tänään omaan kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Riina. Oikein ihanaa joulua koko perheelle <3

7.12.2017
Tipsukka on tänään varattu omaan kotiin. Onnea Tipsukkalle ja perheelle!

2.12.2017
Tipsukasta ei oteta tällä hetkellä enempää kyselyitä.

26.11.2017
Romaniassa koiria hylätään mitä erilaisimmista syistä, oli se sitten muutto tai vaikka uuden sohvan ostaminen. Nämä hylätyt entiset lemmikit vaeltelevat kaupunkien ja kylien kaduilla yrittäen selviytyä siellä kohtaamistaan haasteista. Kuten moni kohtalotoverinsa, Tipsukkakin löytyi Bukarestin kadulta harhailemasta. OneVetin työntekijä törmäsi siihen sattumalta ja otti neidin turvaan viedäkseen sen klinikalle. Sillä ei ollut sirua, eikä kukaan näyttänyt kaipaavan Tipsukkaa joten niin se päätyi adoptio-ohjelmaamme. Tipsukan menneisyydestä ei ole mitään tietoa, mutta on mahdollista että se on saattanut olla jonkun lemmikki joskus.

Tipsukka on vapaana OneVetin pihalla muiden koirien kanssa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien lauman koirien kanssa ja vaikuttaa hyvin mutkattomalta tyypiltä. Tipsukkaa voisi kuvata huomaamattomaksi, sillä se ei tee itsestään numeroa tai ole mikään jaloissa pyörivä tättähäärä, vaan ennemminkin tykkää pysyä vähän etäämmällä ja seurailla tilannetta kauempaa. Se kuitenkin antaa vieraiden tulla silittämään mutta on hieman pidättyväinen tipsumaisella tavalla. Neidin ulkomuodosta voi päätellä, että siinä on varmasti aimo annos tiibetinspanielia joten kyseisen rodun luonteeseen olisi hyvä tutustua ennen yhteydenottoa. Tipsukalla on taipumus hieman puolustaa herkkujaan, joten tulevan kodin olisi hyvä varautua myös tähän heti alusta alkaen.

Tipsukka on 25 cm korkea ja 4 kg painoinen.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tipsukka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tipsukka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Krista Norvasuo

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.