Päivitetty 19.02.2021

Kodin saanut koira: BITTI


Syntymäaika: 5/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
9.2.2020

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys ja Kulkurien yhteistyökumppani. Morenin tarha sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista ja siellä majailee noin 100 koiraa. Andalle on tärkeää, että koirat voivat niin hyvin kuin mahdollista ja ettei koiramäärä tarhalla nouse kohtuuttopihalla.man suureksi. Tarhan koirat asuvat pääsääntöisesti yksin häkeissään, joissain häkeissä on kaksi koiraa. Häkkialue on kokonaan katettu ja niissä kaikissa on pehmustettu koppi. Kaikki koirat pääsevät myös päivittäin ulkoilemaan vapaana.

Bitti on iloinen nuori koira, joka on asunut Happy Dogs Morenin tarhalla koko elämänsä. Tarhalle Bitti päätyi pikkupentuna yhdessä emonsa ja kahden sisaruksensa kanssa. Sekä emo, että Bitin sisko on jo adoptoitu omiin koteihinsa, mutta Bitti ja sen veli ovat edelleen tarhalla ja asuttavat häkkiään yhdessä. Bitti on veljeksistä rohkeampi sekä hieman kookkaampi. Se on myös väritykseltään tummempi kuin veljensä. Bitti on todella mielissään, kun häkkiin saapuu ihmisvieraita ja se tulee välittömästi tekemään tuttavuutta uusien ihmisten kanssa. Namia se ottaa huolettoman oloisena kädestä ja tykkää kovasti rapsutuksista. Bitti on tarhalla selvästi tuki hieman ujommalle veljelleen ja pojilla näyttääkin olevan hyvät välit keskenään. Ainoastaan ruokailutilanteissa pojat saattavat huomauttaa toisilleen, jos toinen meinaa tulla toisen kupille osingoille. Koko sen ajan, kun aktiivimme viettävät Bitin kanssa, sen häntä heiluu iloisesti puolelta toiselle. Bitti malttaa kuitenkin rauhoittua yllättävän nopeasti, eikä vaikuta miltään yltiöpäiseltä häseltäjältä. Koska kyseessä on vielä  nuori koira, tulee kodin kuitenkin olla valmis tarjoamaan tälle pojalle runsaasti liikuntaa sekä aivotyötä. Lisäksi on hyvä muistaa, että vaikka Bitti on tarhalla tavattaessa kovinkin reipas, ei sillä ole minkäänlaisia kokemuksia tarhan ulkopuolisesta maailmasta. Myöskin ihmiskontaktit tarhalla ovat vähäisiä, joten kodin tulee olla valmis antamaan aikaa pojan sopeutumiselle ja ymmärtää, että ulkomaailma on tälle hymypojalle täysin vieras paikka.

Bitti on noin 50cm korkea ja painaa arviolta 18kg.

Päivitykset

19.2.2021

Bitti on saanut kodin Hollannista.


9.2.2020
Bitti ei aikaile kun aktiivit saapuvat tapaamaan sitä ja sen häkkikaverina asustelevaa veljeä Iania, vaan tulee reippaasti rapsutettavaksi. Vieraat haistellaan huolellisesti kukin vuorollaan ja myös häkin ulkopuolelle käynyttä vierasta käy tämä kohtelias herra tervehtimässä. Bitti on todella utelias ja kiinnostunut, ja yllättäen erityisesti kamera, jota koirat usein välttelevät, on Bitistä oikein mielenkiintoinen kapistus. Bitti ottaa namit vastaan kauniisti ja jää mielellään rapsuteltavaksi, jopa silloin kun lähihäkeissä koirat riehaantuvat ja ryhtyvät meuhkaamaan. Kaikkiaan Bitti on oikein fiksu ja kiva koira ja kovin omaan kotiin valmiin oloinen.

Lisätty videoita ja kuvia.

1.6.2019

Bitti aloitti kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bitti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bitti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö:  Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.