Päivitetty 16.08.2020

Kodin saanut koira: POPPY FLOWER, ERITYISADOPTIO


Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

3.11.2019
Carpe on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun perustama yhdistys ja lähellä Bukarestia sijaitsee myös Carpen tarha. Carmen Mandescu on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, jonka kanssa myös Kulkureilla oli yhteistyötä vuodesta 2012 lähtien. Carpen tarha on ollut Carmenin ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti. Koirien lisäksi Carpen tarhalla elää suomalainen valokuvaaja ja Kulkurien vapaaehtoistyöntekijä Veera Nuri. Veera huolehtii tarhalla olevien noin 90 koiran, muutaman kissan sekä Carpestiina sian päivittäisestä hoidosta ja samalla pyörittää tarhan arkea.

Myös pikkuinen Poppy Flower asustaa Carpen tarhalla. Poppy Flower löydettiin toukokuussa 2019 makaamasta keskellä tietä ja se oli valitettavasti jäänyt auton alle. Poppy Flower oli kuitenkin onnekas, että se löydettiin ajoissa ja se pääsi hoitoon. Poppy Flower on kokemastaan huolimatta tasapainoinen ja helpon oloinen pikkuveikka. Poppy Flower on energinen ja reipas sekä nauttii ihmisten seurasta. Poppy Flower asuu tällä hetkellä toisen nartun kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin tämän kanssa toimeen. Poppy Flower voisikin hyötyä uudessa kodissa reippaasta koirakaverista. Ruoka on Poppy Flowerille tärkeä resurssi, jota se puolustaa. Poppy Flower on tarhalla osoittanut turhankin innokasta mielenkiintoa pupuja kohtaan, joten pikkuiselta löytyy todennäköisesti riistaviettiä.

Poppy Flower loukkasi yliajossa sääriluunsa sekä lantion. Sääriluu leikattiin, mutta lantiossa oli pienempi murtuma, jolle ei tehty sen suurempia toimenpiteitä. Sääriluuhun laitettiin tueksi metallituki, joka oli jalkaa tukemassa syyskuuhun 2019 asti. Poppy Flower on operaatiosta ja onnettomuudesta nyt toipunut ja se antaa hyvin ihmisen käsitellä itseään. Poppy Flowerin röntgenkuvat jalasta on käytetty myös suomalaisen ortopedin arvioitavana ja hänen näkemyksensä oli, että kuvien perusteella murtuma on parantunut hyvin ja tuskin aiheuttaa jatkossa ongelmia.

Poppy Flowerin kanssa tulee kuitenkin varautua siihen, että vanhaa murtumaa tulee seurata myös Suomessa ja se saattaa edellyttää hoitoa tai toimenpiteitä myös myöhemmin. Poppy Flower on kuitenkin iloinen ja ihmisrakas koira, jolle soisi löytyvän sen oman kodin, jossa puuhastella ja nauttia rapsutuksista.

Poppy Flowerilla on korkeutta noin 35 cm ja painoa 9 kg.

Päivitykset

08.08.2020
Poppy pikkuinen Poppana saapui Suomeen omaan kotiin.

19.02.2020
Upea Poppy on varattu omaan kotiin Suomeen! Onnea Poppylle ja sen tulevalle perheelle <3

3.11.2019
Kaunis Poppy Flower aloittaa oman kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

___________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Poppy Flower saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.  Lisäksi Poppy Flower on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Poppy Flowerin yhteyshenkilönä toimii Sarianna Syrjä.

Poppy Flower löytöhetkellä 5/2019:

 

Poppy Flower toipumassa leikkauksen jäljiltä:

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.