Päivitetty 18.02.2020

Kodin saanut koira: MISS CISSY


Syntymäaika: 5-6 /2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

28.12.2019
Vaikka Romaniassa on käsittämätön määrä hylättyjä ja kodittomiksi syntyneitä koiria, jotka saavat osakseen huonoa kohtelua, maassa asuu myös paljon eläinten ystäviä, jotka tekevät kaikkensa auttaakseen koiria ja muuttaakseen asioita kotimaassaan. Yksi näistä on eläinlääkäri Adina Vladut, joka miehineen omistaa OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Adina on perustanut One Rescue Association-yhdistyksen, joka ylläpitää Cosoban tarhaa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla asuu koiria, kissoja, vuohia, hevonen ja poni ja löytyipä eräällä vierailulla pikkuruinen, vaalenpunainen possukin. Osa koirista pääsee päivittäin ulkoilemaan tarhan pihoilla, mutta koirien määrän kasvaessa, se ei ole mahdollista kaikkien koirien kohdalla.

Cosoban tarhalle saapuu uusia koiria mitä erilaisimpia reittejä. Miss Cissyn toi tarhalle muutama kuukausi sitten eräs nainen, joka on tuonut turvaan muitakin Bukarestin suljetun vesipuiston alueelta löytämiään kodittomia koiria. Miss Cissyllä oli mukanaan pieni pentunsa, joka on vielä liian nuori adoptio-ohjelmaan. Aktiivimme tapasivat Miss Cissyn Cosoban klinikkatiloissa. Se liikkuu sisätiloissa reippaasti, mutta välttelee ihmisiä. Miss Cissy on ujo ja kun vieras ihminen lähestyy sitä, se haukkuu epävarmuuttaan ja väistää ihmistä. Miss Cissy antaa kuitenkin tutumpien tarhan työntekijöiden koskea itseensä ja käsitelläkin ongelmitta, mutta heidänkään peräänsä Miss Cissy ei ole niin paljon, että hakisi rapsutuksia. Miss Cissy ei ole ollut tarhalla vielä kauaa aikaa, mikä vaikuttaa sen käyttäytymiseen. Vähitellen Miss Cissy rohkaistuu herkkujen avulla lähestymään vieraita eli on hyvin nameilla motivoitavissa.  Muiden koirien kanssa Miss Cissy tulee hyvin toimeen eikä ole tarkka resursseista. Miss Cissy ei myöskään ärsyynny lainkaan klinikalla samaan aikaa olevien pentujen hepuloinnista.

Miss Cissy on superkaunis tyttönen, joka tarvitsee kodin, jossa halutaan ja osataan tukea arkaa koiraa rohkaistumaan. Miss Cissy todennäköisesti tarvitsee runsaasti aikaa ja rauhaa tutustuessaan omaan perheeseensä ja muihin uusiin ihmisiin. Miss Cissy on noin 30 cm korkea ja painaa noin 5 kg.

Päivitykset

18.2.2020
Miss Cissy on saanut kodin Saksasta.

28.12.2019
Miss Cissy tepsutteli adoptio-ohjelmaamme ja kohti ikiomaa kotia.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Cissy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Cissy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.  Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.